Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Εκπαιδευτικών  Π.Ε.
ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
Σπ. Κιουρκατιώτη  10  Αχαρνές
Τηλέφωνο-Fax : 210-2460973
Πληροφορίες : Παπαγιαννόπουλος Αποστόλης 
Τηλέφωνο : 6978896216
http://syllogos-sokratis.gr/
sokratis.syllogos@gmail.com
Αχαρνές:  6/02/ 2015
ΠΡΟΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, 
Δ.Ο.Ε.
Μ.Μ.Ε  
Καταγγελία: «Περί σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και μαθητικών  διαγωνισμών  από ιδιώτες»
1.Η Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Αττικής έστειλε στα σχολεία e-mail ενημερώνοντας για σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα  (Ευρωπαϊκό εργαστήριο εκπαιδευτικής τεχνολογίας – EDYMOTIVA με την υποστήριξη του The Cube Athens) που γίνονται από ιδιώτες επί πληρωμή και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Συνιστά τουλάχιστον πρόκληση και θράσος το γεγονός ότι η Διεύθυνση λειτουργεί ως δίοδος για την διαφήμιση και προώθηση επιμορφωτικών σεμιναρίων ιδιωτικών οργανισμών στα δημόσια σχολεία. Να με ποιο τρόπο η Διεύθυνση Π.Ε. προσπαθεί να εξοικειώσει τους εκπαιδευτικούς με την ιδέα ότι οι ιδιώτες πολλά έχουν να «προσφέρουν», με το αζημίωτο βέβαια, στο Νέο Σχολείο της Αγοράς που Υπουργείο και διοίκηση οραματίζονται. Είναι απαράδεκτο να πληρώνουν οι δάσκαλοι για να επιμορφωθούν, ώστε να ανταποκριθούν όσο γίνεται καλύτερα στα σύγχρονα δεδομένα της καθημερινής σχολικής πρακτικής. Είναι απαράδεκτο οι εκπαιδευτικοί να πληρώνουν για να μαζεύουν πιστοποιητικά με σκοπό την καλύτερη βαθμολόγησή τους στην αξιολόγηση.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. «ο Σωκράτης» καταγγέλει την παραπάνω ενέργεια της Διεύθυνσης Π.Ε. Αν. Αττικής και υπενθυμίζει την πάγια θέση – απαίτηση για δωρεάν, περιοδική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, σε τακτά χρονικά διαστήματα, στις πανεπιστημονικές σχολές, με απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα που θα ανταποκρίνεται επί της ουσίας στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες
2.Ιδιωτικό σχολείο έστειλε μήνυμα στα δημόσια σχολεία σχετικά με μαθηματικό διαγωνισμό  επί πληρωμή (πρόγραμμα καγκουρό  - 12 € ο μαθητής). Στο κυνήγι του κέρδους, διάφοροι σχολάρχες σκαρφίζονται τρόπους για να διαφημιστούν αλλά και να αυξήσουν τα κέρδη τους, μέσω διαγωνισμών, «ψαρεύοντας» πελάτες και στα δημόσια σχολεία.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς να μη προωθήσουν το μήνυμα και να μη δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                Η Γραμματέας
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ         ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ


alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: