Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Αλεξάκης Αλέξανδρος         
Αιρετός ΠΥΣΠΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
 «Ενημέρωση της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Κρήτης»
Μετά από επίσκεψή μου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σητείας ενημερώθηκα από τις συναδέλφους πως για δεύτερη σχολική χρονιά λειτουργούν χωρίς Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ).  Δε γίνεται να φτάνουμε στη μέση της σχολικής χρονιάς και να παραμένει υποστελεχωμένο το Ειδικό Δημοτικό Σητείας. Αποτελεί  τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Ακόμα προβλήματα δημιουργεί η έλλειψη ψυχολόγου και λογοθεραπευτή, κενά που η πολιτεία οφείλει να καλύψει και να μην επιβαρύνονται οι γονείς.  Όπως γνωρίζεται ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει λειτουργία Ειδικού Σχολείου χωρίς ένα τουλάχιστον ΕΒΠ.
Το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό που έχει προσληφθεί σε επίπεδο Περιφερειακής Δ/νσης Κρήτης είναι 53 συνάδελφοι, οι οποίοι δουλεύουν ως  αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ. Στο ίδιο καθεστώς βρίσκεται και το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (φυσικοθεραπευτές, νοσηλευτές, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι κ.α. )  οι οποίοι είναι ΜΟΝΟ 5 σε όλο το νησί.
 Τα νέα όμως είναι για δεύτερη χρονιά δυσάρεστα, καθώς οι υπόλοιπες προσλήψεις που πρέπει να γίνουν στα σχολεία ειδικής αγωγής της Κρήτης είναι τουλάχιστον άλλες 50 και το χειρότερο είναι ότι θα γίνουν μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασία του ΟΑΕΔ.  Είναι το πρόγραμμα που λειτουργεί για ανέργους και οι αιτήσεις που γίνονται προς τα σχολεία  ειδικής αγωγής από τους ανέργους δεν ελέγχονται  για το αν ο κάθε αιτούμενος τηρεί τις προϋποθέσεις δηλαδή τα ανάλογα προσόντα και φτάνουμε στο σημείο να γίνονται προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ που δεν μπορούν να καλύψουν τα ειδικά σχολεία. Έτσι φτάνουμε στο Φεβρουάριο και τα κενά επιμένουν.
            Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την κάλυψη του κενού ΕΒΠ και των κενών ΕΕΠ, καθώς υπάρχουν  γνωματεύσεις από το ΚΕΔΔΥ και η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου διαταράσεται.
 Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι λάστιχο, ούτε η ασφάλεια των μαθητών μπορεί να είναι θέμα πιστώσεων.
Με εκτίμηση Αλεξάκης Αλέξανδρος

 alfavita.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: