Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ενημέρωση από τη συγκέντρωση στη Σητεία 6/12/14

1536230
από @@@@@@  Δεκ. 7, 2014, 3:53 μμ.,
Summary

Στις 6μμ έγινε συγκέντρωση στη πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη.
Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο και εφημερίδες "Άπατρις"
Από τον Δεκέμβρη του ’08 στον Δεκέμβρη του ‘14...
Τον Δεκέμβρη του 2008, ο αστυνομικός Κορκονέας σκότωσε εν ψυχρώ τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Την ίδια στιγμή δημιουργείτε θύελλα αντιδράσεων, πορείες διαμαρτυρίας, καταλήψεις σχολείων, πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ενάντια σε ένα κράτος που εκδικείται και φυλακίζει αγωνιστές, χτίζει φυλακές τύπου Γ, καταστέλλει τους κοινωνικούς - ταξικούς αγώνες, απαγορεύει διαδηλώσεις.
Το 2013 συλλαμβάνεται ο αναρχικός Ν.Ρωμανός (φίλος του Γρηγορόπουλου) μετά από απαλλοτρίωση της ΑΤΕ και των ΕΛΤΑ στο Βελβετό Κοζάνης ,μαζί με τους αναρχικούς Γ. Μιχαϊλίδη, Δ. Πολίτη και Α.Δ. Μπουρζούκο.
Οι Ρωμανός, Μιχαϊλίδης, Πολίτης και Μπουρζούκος βασανίζονται άγρια από τους μπάτσους, οι οποίοι την ίδια στιγμή δημοσιεύουν αλλοιωμένες φωτογραφίες των κακοποιημένων παιδιών. Τα ΜΜΕ και η Αστυνομία, διασύρουν και εκφοβίζουν όχι μόνο τους 4 αναρχικούς αλλά και όσους/ες αντιστέκονται στη φασιστική επέλαση του ολοκληρωτικού καθεστώτος.
Το Νοέμβρη του 2014 ο Ν.Ρωμανός ξεκινά απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές του άδειες για μια ανάσα ελευθερίας.
Σήμερα. Ο Ν.Ρωμανός συνεχίζει την απεργία πείνας για 26η μέρα, ενώ του έχουν ήδη αρνηθεί μια φορά το δικαίωμα στην παιδεία. Το κοινωνικό κράτος επιθυμεί ξεκάθαρα έναν ακόμη θάνατο.
 
«Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.
Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με την στάση του, ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου. Ας ελπίσουμε μόνο να βρεθούν εκείνα τα ελεύθερα πνεύματα που θα δικάσουν το δίκαιο της δικαιοσύνης τους με τον τρόπο τους.
Κλείνοντας θέλω να στείλω την συνενοχή μου και την φιλία μου σε όσους στέκονται δίπλα μου με όλα τα μέσα.
Ο αγώνας κυοφορεί και απώλειες αφού στα μονοπάτια προς μια αξιοπρεπή ζωή πρέπει να πάρουμε από το χέρι τον θάνατο, ρισκάροντας να τα χάσουμε όλα για να κερδίσουμε τα πάντα. Ο αγώνας συνεχίζεται με Γροθιά στο μαχαίρι, ξανά και ξανά.» Ν.Ρωμανός

Δύναμη και Αλληλεγγύη στον Ν. Ρωμανό και στους αναρχικούς απεργούς πείνας Μιχαϊλίδη, Μπουρζούκο, Πολίτη
Δεν ξεχνάμε 6/12/2008 – Αλέξης Γρηγορόπουλος
Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά


ΥΓ. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από την Σητεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: