Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013






ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» Αρ.Πρωτ. 51

Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης Νέα Ιωνία 14/1/2013

Μουταλάσκη 64 Ν. Ιωνία Προς : τα μέλη του Συλλόγου μας.

2102812938 – 6972008336 Τον τοπικό τύπο.

mail : segseferis@gmail.com



Θέμα : Σχολικός εκφοβισμός ή αλλιώς «ο λύκος πάντα έρχεται φορώντας προβιά πρόβατου».

Κυκλοφόρησε στα σχολεία της Μεταμόρφωσης μια «πρόσκληση» σε εκδήλωση για το «σχολικό εκφοβισμό», που την υπογράφουν οι ... «σχολικές κοινότητες» (!!!) κάποιων Δημοτικών Σχολείων, μαζί με την γνωστή “ΕΨΥΠΕ”. Μια «μη κερδοσκοπική» - λέει – εταιρεία, που χορηγοί της είναι οι πιο μεγάλοι κερδοσκόποι της χώρας. Τράπεζες, εταιρείες τροφίμων, ποτών και φαρμάκων, βιομήχανοι και εφοπλιστές, το χρηματιστήριο κλπ.

Τους έπιασε όλους τους «ο πόνος» για το σχολικό εκφοβισμό.

· Όλοι αυτοί που ξεζουμάνε τον κοσμάκη, που οδήγησαν στην κρίση, που είναι υπεύθυνοι για τη φτώχια ... Έρχονται να πάρουν τα μέτρα τους για να προλάβουν την όποια αντίδραση.

· Αυτοί που καλλιεργούν τη βία σ΄ όλη τη ζωή των παιδιών, που είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για το ότι παιδιά πεινάνε και κρυώνουν, που είναι αυτοί που άφησαν τους γονείς τους άνεργους κι έκαναν το σπίτι τους φτωχό ... Αυτοί οι ίδιοι «πόνεσαν» τώρα για τη βία στο σχολείο.

· Όλοι αυτοί που στηρίζουν την εξουσία τους στη βία της εξουσίας - επίσημη κρατική και ανεπίσημη παρακρατική - που στις μέρες μας κορυφώνεται, αυτοί που καλλιεργούν τη βία των ΜΑΤ και των προβοκατόρων, αυτοί που εκμεταλλεύονται τη βία για να αποπροσανατολίζουν και να ποδηγετούν το λαό ... Όλοι αυτοί πασχίζουν τώρα να βάλουν φρένο στη ... «βία» των εξάχρονων και των δωδεκάχρονων.

· Αυτοί που στοχεύουν συστηματικά στο μυαλό των μικρών μαθητών, στον ορθολογισμό τους, στη γλώσσα τους, στη μόρφωσή τους και τους προορίζουν για φτηνή κατάρτιση, για μια «ευέλικτη» ζωή χωρίς δικαιώματα ... Οι ίδιοι παριστάνουν το φιλάνθρωπο και τον παιδαγωγό που ανησυχεί για τα παιδια.

· Όλοι αυτοί που παίζουν «bowling» με «μπάλες» την πολιτική τους και «κορίνες» τους εργαζόμενους, τα σπίτια μας, τα σχολεία μας και τα παιδιά μας ... Έρχονται να μας μιλήσουν για το «Bullying» - το σχολικό δήθεν εκφοβισμό.

Σχετικό με το θέμα και με το περιεχόμενο, είναι και ο τρόπος που οργανώθηκε. Οφείλουν εξηγήσεις οι διευθυντές των σχολείων αυτών : Ποιος οργάνωσε αυτό το «χάπενιγκ» ; Τι θα πει «σχολική κοινότητα» ; Ποιος σχολικό όργανο πήρε απόφασης συμμετοχής του κάθε σχολείου σ΄ αυτό το «πανηγυράκι» και πότε ; Ποιού σχολείου ο Σύλλογος Διαδασκόντων πήρε κάποια σχετική απόφαση ; Ποιος θα πληρώσει το κόστος της «φιέστας» τους ;

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», καταγγέλει τη διοργάνωση αυτή, και όσο αφορά στο περιεχόμενό της και όσο αφορά στη μεθόδευσή της. Καλούμε τους συναδέλφους να μην παραστούν και να μη συμβάλλουν με κανένα τρόπο στη διοργάνωσή της.

Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι πλασιέ εταιρειών - Έξω οι εταιρείες απ΄ τα σχολεία.



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ NΕΛΛΗ ΒOΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: