Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Κινητοποίηση σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Αθήνας

Αμεσες λύσεις στο σοβαρό και επείγον ζήτημα του υποσιτισμού μαθητών διεκδικούν με την κινητοποίηση που πραγματοποιούν σήμερα, στις 5 το απόγευμα, στο Δημαρχείο της Αθήνας (πλ. Κοτζιά), η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Μαθητές και γονείς, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι πώς βιώνουν η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής καταιγίδας, καλούν σε συμμετοχή στην κινητοποίηση.

«Φτάσαμε στο 2011 για να λιποθυμούν παιδιά από την πείνα. Οταν πριν δυο μήνες τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων, οι Ομοσπονδίες Γονέων, οι καθηγητές κατήγγειλαν αυτήν την πολιτική της εξαθλίωσης και απαιτούσαν να παρθούν μέτρα, η κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας, διάφοροι δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μιλούσαν για "υπερβολές" και "μικροκομματικές σκοπιμότητες". Ολοι αυτοί πρέπει να απολογηθούν απέναντι στις όλο και περισσότερες οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους, ούτε το φαγητό τους. Τώρα που το πρόβλημα οξύνεται, έρχονται να στήσουν την παράστασή τους πάνω στα προβλήματά μας», τονίζουν γονείς και μαθητές.

«Οι μαθητές και οι γονείς τους δεν είναι ζητιάνοι (...) Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την κατάσταση που ζούμε, ούτε το πρόβλημα μπορεί να το λύσει κανείς μόνος του. Αυτοί που πρέπει να ντρέπονται είναι αυτοί που (...) μας σπρώχνουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση», σημειώνουν το ΣΑΣΑ και η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας. «Καμία οικογένεια δεν είναι μόνη της απέναντι στην κρίση. Οργάνωση σε κάθε τάξη, σχολείο, γειτονιά! Ολοι για έναν και ένας για όλους!», δηλώνουν και απαιτούν:

  • Δωρεάν διατροφή στο σχολείο με ευθύνη του κράτους!
  • Κατάργηση του ΦΠΑ 23% στα κυλικεία!
  • Δωρεάν ασφάλιση και ιατρική περίθαλψη σε όλους τους μαθητές!
  • Ειδική μέριμνα για τα παιδιά των ανέργων!
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: