Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

30ό ΚΑΙ 39ο ΓΥΜΝΑΣΙΑ - ΛΥΚΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ

Την ανέγερση του σχολικού κτιρίου που θα δώσει λύση στο έντονο πρόβλημα στέγασης εκατοντάδων μαθητών της Κυψέλης διεκδίκησαν χτες με κινητοποίηση γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές. Τέσσερα σχολεία, τα 30ό Γυμνάσιο - Λύκειο και 39ο Γυμνάσιο - Λύκειο, στεγάζονται σήμερα στο σχολικό συγκρότημα της οδού Βελβενδού σε απαράδεκτες, όπως δηλώνουν εκπαιδευτικοί και γονείς, συνθήκες.

Τα δύο γυμνάσια λειτουργούν σε διπλοβάρδια, έχουν γίνει παρεμβάσεις στα κτίρια για να φτιαχτούν αίθουσες για τους 1.000 περίπου μαθητές, με αποτέλεσμα το μάθημα να γίνεται και στα υπόγεια, σε βοηθητικούς χώρους, αποθήκες, χωρίς επαρκή φωτισμό και εξαερισμό. Οι - τουλάχιστον - ανεπαρκείς συνθήκες στέγασης είχαν μάλιστα αναδειχτεί έντονα στο πρόσφατο παρελθόν όταν στο συγκρότημα είχε εμφανιστεί κρούσμα φυματίωσης. Η κατάσταση αυτή χρονίζει παρά το γεγονός ότι υπάρχει οικόπεδο χαρακτηρισμένο για κατασκευή σχολείου στην περιοχή.

Χτες, η Ενωση Γονέων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, η τοπική ΕΛΜΕ, γονείς και μαθητές από τα παραπάνω σχολεία έκαναν πορεία από το συγκρότημα που τα στεγάζει, με κατάληξη στην οδό Κόκκερελ και Λυδίας όπου βρίσκεται το οικόπεδο, διεκδικώντας να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ανέγερσης κτιρίου που θα στεγάσει το 39ο Γυμνάσιο - Λύκειο.

ριζοσπαστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: