Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

«Προωθώντας την Επιχειρηματικότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση» ήταν ο τίτλος του σεμιναρίου που διοργανώθηκε τη Δευτέρα από την Ειδική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Πόρων του υπουργείου Παιδείας και είναι αποκαλυπτικός για τους σχεδιασμούς, με βάση το νόμο - πλαίσιο. Στο σεμινάριο συμμετείχαν στελέχη «Μονάδων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας των ΑΕΙ», που λειτουργούν ως «ειδικά γραφεία υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στα ΑΕΙ με σκοπό την παροχή, σε φοιτητές και αποφοίτους, εκπαίδευσης και πρακτικής εμπειρίας για τη λειτουργία μιας επιχείρησης».

Το υπουργείο, μάλιστα, σημειώνει πως «η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στη μετεξέλιξή της θα ενταχθεί ως διακριτό τμήμα στο προβλεπόμενο άρθρο 60 του νέου Νόμου της Ανώτατης Εκπαίδευσης 4009/2011 (σ.σ νόμος - πλαίσιο) ως "Γραφείο Καινοτομίας και Διασύνδεσης"».

Την ίδια μέρα έγινε, παρουσία της υπουργού Παιδείας, ειδική εκδήλωση για την επιβράβευση των μελών του Σωματείου Επιχειρηματικότητα Νέων - Junior Achievement Greece (ιδρύθηκε από το ΣΕΒ), για τη συμβολή τους στην «προώθηση της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Την ίδια στιγμή τα Πανεπιστήμια της χώρας έχουν τεράστια προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης, ενώ τα ΤΕΙ υπολειτουργούν κυριολεκτικά. Επίσης, στα σχολεία δεν έχουν φτάσει ακόμα όλα τα βιβλία, ενώ υπάρχουν προβλήματα θέρμανσης και λειτουργίας. Αυτά δεν αφορούν την κυβέρνηση και παροτρύνει, στην ουσία, σχολεία, Πανεπιστήμια και ΤΕΙ να λειτουργήσουν σαν επιχειρήσεις και να ψάξουν χρηματοδότες. Παράλληλα, πουλάει το «όνειρο» του επιχειρηματία φοιτητή και του μαθητή που πρέπει να σέβεται την επιχειρηματικότητα και τον επιχειρηματία, δηλαδή τον αυριανό εκμεταλλευτή του!

ριζοσπαστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: