Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011


Αντιδρούν για την αναπλήρωση χαμένων ωρών
Συνεχίζονται οι «παράπλευρες απώλειες» των καταλήψεων στα σχολεία, με την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών να μένει στα χαρτιά!

Συνεχίζονται οι «παράπλευρες απώλειες» των καταλήψεων στα σχολεία, με την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών να μένει στα χαρτιά!

Η ΟΛΜΕ θεωρεί ότι ο τρόπος αναπλήρωσης θα αποφασισθεί από το σύλλογο διδασκόντων σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων ενώ το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα αναπλήρωσης των μαθημάτων. Στα μέτρα αυτά, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η προσθήκη μίας επιπλέον ώρας (από επτά σε οκτώ) στο καθημερινό πρόγραμμα και η οργάνωση μαθημάτων τα Σάββατα σε όσα σχολεία χάθηκαν πάνω από 10 ημέρες μαθήματος.

Στο πλαίσιο αυτό ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής ζήτησε να εφαρμοστεί κατά γράμμα η υπουργική απόφαση για την προσθήκη μιας επιπλέον ώρας στα σχολεία με πάνω από 10 ημέρες κατάληψης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΟΛΜΕ. Με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ χαρακτήρισε παιδαγωγικά απαράδεκτη την προσθήκη μιας ώρας στο καθημερινό ωράριο, υπογραμμίζοντας ότι από κοινού εκπαιδευτικοί και γονείς κάθε σχολείου θα αποφασίσουν τον τρόπο αναπλήρωσης.

Επίσης, η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για να πληρωθούν οι υπερωρίες των εκπαιδευτικών. Από την άλλη στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι η έγκριση του ποσού γίνεται αφού κατατεθούν τα προγράμματα αναπλήρωσης, και διαπιστωθούν οι ανάγκες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον περιφερειακό διευθυντή, περί τα 20 σχολεία της Αττικής δεν έστειλαν στον αρμόδιο διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την απόφασή τους για τους τρόπους αναπλήρωσης των χαμένων ωρών. Έτσι, την τελική απόφαση για την αναπλήρωση έλαβε αρμοδίως ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης.

ημερησια

Δεν υπάρχουν σχόλια: