Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

καταληψεις



Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε Σχολές και Λύκεια

Οι γενικές συνελεύσεις θα κρίνουν την τύχη της εξεταστικής

Κρίσιμες για την τύχη της εξεταστικής περιόδου, πλέον και του εξαμήνου, είναι οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητών που θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο.

Στα πανεπιστήμια, υπό κατάληψη παραμένουν 159 τμήματα εκ των οποίων τα περισσότερα βρίσκονται σε μεγάλα ιδρύματα, όπως το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Αθήνας, το ΑΠΘ, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας, αλλά και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Την ίδια ώρα, διευρύνεται το μέτωπο των κινητοποιήσεων στα σχολεία. Χθες, τα υπό κατάληψη γυμνάσια και λύκεια ξεπέρασαν τα 250 σε όλη τη χώρα, ενώ κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Ηδη, οι πρόεδροι των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ) δήλωσαν συμμετοχή στις απεργίες που έχουν προκηρυχθεί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 5 και 19 Οκτωβρίου.

Κινητοποιήσεις
Ειδικότερα, οι φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που επιφέρει ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ, ενώ αντιδράσεις προκαλεί και ο νέος τρόπος διανομής του πάσο για την απόκτηση του οποίου οι φοιτητές θα πρέπει να καταβάλλουν το ποσό των 2,46 ευρώ.

Είναι ενδεικτικό ότι για την Πέμπτη μέλη από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΚΚΕ) προγραμματίζουν κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΣΑ, ζητώντας το πάσο να διατίθεται δωρεάν.

Αποστάσεις από την επιλογή των καταλήψεων, ως το μόνο μέσο αντίδρασης στο νέο νόμο, πήρε εμμέσως πλην σαφώς η γ.γ. του ΚΚΕ.

«Είναι μια μορφή πάλης, όταν όμως οι καταλήψεις γίνονται με πέντε φοιτητές και οι υπόλοιποι είναι στο σπίτι τους τότε στερούν τη δυνατότητα να γίνει διάλογος με τους φοιτητές.

Ο αγώνας έχει διάφορες μορφές πάλης. Ολες τις μορφές πάλης όταν διευκολύνουν τη μαζικοποίηση του κινήματος είμαστε υπέρ», είπε η κ. Αλέκα

Παπαρήγα. Οπως επισήμανε, η μάχη ενάντια στο νέο νόμο πρέπει να δοθεί με ανοιχτά πανεπιστήμια.

Σε ό,τι αφορά τις μαθητικές καταλήψεις, οι περισσότερες από τις 250 καταλήψεις -περί τις 115- είναι στην Αθήνα.

ημερησια


Δεν υπάρχουν σχόλια: