Παρασκευή 22 Απριλίου 2011



Καταγγελίες στο Ιλιον για συγχωνεύσεις σχολείων

20/04/2011 - 17:08

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

«Πράσινα» κονταροχτυπήματα στο Ιλιον με αφορμή τις συγχωνεύσεις των σχολείων. Συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί (ΠΑΣΚ) καταγγέλλουν ότι σε ένα από τα προτεινόμενα για συνένωση σχολεία, το 8ο Γυμνάσιο Ιλίου, δεν προχώρησε ο «Καλλικράτης», διότι το κτήριο είναι ενοικιαζόμενο από τον Γεώργιο Λιόση, αντιδήμαρχο Ιλίου, συνεργάτη του δημάρχου Νίκου Ζενέτου, έναντι μηνιαίου μισθώματος 4.500 ευρώ.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Δυτικής Αθήνας τονίζει: «Σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολείων στη Δυτική Αθήνα το υπουργείο Παιδείας στις επίσημες ανακοινώσεις του (13/3/2011) δεν έκανε δεκτή, την τελευταία στιγμή, την πρότασή μας για συγχώνευση του 8ου Γυμνασίου Ιλίου με το 7ο Γυμνάσιο Ιλίου και του 3ου με το 4ο Λύκειο Ιλίου. Η πρόταση προέβλεπε ότι τα συγχωνευθέντα Γυμνάσια θα μεταφέρονταν στο κτήριο του 3ου Λυκείου, γιατί το κτήριο του 8ου Γυμνασίου Ιλίου, στο οποίο στεγάζονται, είναι ενοικιαζόμενο με μίσθωμα 4.500 ευρώ το μήνα και είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Τα ερωτήματα που γεννιούνται με αυτή την απόφαση είναι πολλά: Ποιος ωφελείται οικονομικά από τη μη συγχώνευση του 8ου Γυμνασίου Ιλίου με το 7ο Γυμνάσιο;». Ενας εκ των τριών γραμματέων της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Δυτικής Αθήνας που υπέγραψε την ανακοίνωση, ο Δημήτρης Πανταγιάς - οι άλλοι δύο είναι ο Στέλιος Σώμος και ο Δημήτρης Περουλάκης- μας είπε: «Ποιες αδιαφανείς παρεμβάσεις έγιναν και από ποιους τοπικούς και πολιτικούς άρχοντες, παραμερίζοντας όλη την εκπαιδευτική κοινότητα; Γιατί αυτή η ευνοϊκή μεταχείριση, όσον αφορά τα παιδαγωγικά και οικονομικά κριτήρια, των σχολείων του Δήμου Ιλίου σε σχέση με άλλους δήμους της περιοχής (π.χ. Περιστέρι);».

Ερωτηθείς ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος για το θέμα, μάς είπε: «Αρχικά, είχαμε πάρει απόφαση να μη γίνει καμία συγχώνευση που θα δημιουργήσει προβλήματα στο δήμο μας. Μία μέρα πριν πάμε στην ημερίδα που διοργάνωσε η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, μάθαμε ότι ο κύριος Γιώργος Ζαφειρακίδης, διευθυντής Εκπαίδευσης Δ.Ε. Γ' Αθήνας, πρότεινε τη συγχώνευση του 7ου με το 8ο Γυμνάσιο και του 3ου με το 4ο Λύκειο, το 1ο με το 2ο Γυμνάσιο, το 9ο με το 12ο Γυμνάσιο. Ξαφνιαστήκαμε όταν το πληροφορηθήκαμε. Ζήτησα ραντεβού με την υφυπουργό κ. Χριστοφιλοπούλου για να την ενημερώσω για το θέμα. Ο,τι άλλο λέγεται δεν είναι αληθές. Οσο για το κτήριο του κυρίου Λιόση, ενοικιάζεται από το 1978 και φυσικά το τίμημα δεν είναι τόσο υψηλό».

Ερωτήματα

«Αφού η εισήγηση του κ. Ζαφειρακίδη υπήρξε ενιαία για όλα τα σχολεία της Γ' Αθήνας, τότε γιατί καταστρατηγήθηκε», διερωτάται ο Θανάσης Νικολόπουλος, εκπρόσωπος Α' ΕΛΜΕ. «Γιατί οι παιδαγωγικοί λόγοι ισχύουν για το 3ο και 4ο Λύκεια Περιστερίου, τα οποία δεν είναι συστεγαζόμενα, όπως εμφανίζει η κυρία Διαμαντοπούλου, και για το 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Περιστερίου και όχι για τα: 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Περιστερίου, 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Καματερού, 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Ιλίου, 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Πετρούπολης. Απαντήσεις περιμένουμε».

Το άρθρο αυτό

έχει διαβαστεί

67 φορές


Το άρθρο αυτό
έχει εκτυπωθεί
1 φορές

Στείλτο με e-mail

Δεν υπάρχουν σχόλια: