Τρίτη 12 Απριλίου 2011



Βάζουν τους νυχτερινούς μαθητές να δώσουν εξετάσεις το πρωί!

12/04/2011 - 07:28

Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα, κατέθεσε το ΚΚΕ

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πανελληνίων εξετάσεων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές των Εσπερινών Λυκείων καλούνται να δώσουν εξετάσεις σε πρωινές ώρες. Για το μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί σ' αυτούς τους εργαζόμενους μαθητές, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή, προς την υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Ζιώγας, Κώστας Καζάκος και Γιώργος Μαυρίκος.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι: «Μεγάλη αναστάτωση στους μαθητές που φοιτούν σε Εσπερινά Λύκεια έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να δώσουν εξετάσεις πρωινές ώρες.

Είναι προφανές ότι οι μαθητές αυτοί είναι εργαζόμενοι και στις σημερινές συνθήκες για να πάρει κάποιος μέρος στις εξετάσεις πρέπει να πάρει άδεια 5-8 ημερών.

Είναι άμεση ανάγκη να τροποποιηθεί το πρόγραμμα των πανελληνίων εξετάσεων, προκειμένου οι μαθητές των εσπερινών Λυκείων να δίνουν εξετάσεις σε ώρες πέρα από την εργασία τους όπως άλλωστε ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια», τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και ζητούν από την υπουργό Παιδείας να ληφθούν άμεσα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το άρθρο αυτό

έχει διαβαστεί

68 φορές


Το άρθρο αυτό
έχει εκτυπωθεί
1 φορές

Στείλτο με e-mail


Δεν υπάρχουν σχόλια: