Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Λειτουργία μαθητικών Κατασκηνώσεων στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής. Καλοκαίρι 2018

Δημοσίευση: 31/05/2018
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και Πρόεδρος της Επιτροπής Μαθητικών Κατασκηνώσεων Φιλοξενίας του Υπουργείου Παιδείας στη Μεταμόρφωση Χαλκιδικής,  προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους Γονείς- Κηδεμόνες των μαθητών τω Δημοτικών Σχολείων των Νομών Δράμας, Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας, Πιερίας και Χαλκιδικής που επιθυμούν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα διαμονής και φιλοξενίας στις Μαθητικές Κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παιδείας στη Μεταμόρφωση  Χαλκιδικής  κατά το θέρος 2018, να υποβάλλουν αίτηση- υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής του παιδιού τους στο πρόγραμμα. Η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση θα υποβληθεί στο Διευθυντή του Σχολείου στο οποίο φοιτά ο μαθητής, από Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 έως και τη Δευτέρα  04 Ιουνίου 2018.
Ο Προγραμματισμός και η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος θα γίνει σύμφωνα με τα παρακάτω :

Σημείωση : Παρακαλούνται οι Δ/νσεις Εκπαίδευσης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κατά τη διαδικασία  επιλογής των μαθητών να λάβουν υπόψη ότι από τους ανωτέρω μαθητές το  50% θα είναι κορίτσια και 50% αγόρια .
2ο : ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ- ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΩΝ
α) Δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο .
Με δεδομένο ότι την προηγούμενη Σχολική Χρονιά 2016-17 δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής, στους μαθητές που είναι γεννημένοι το 2006 και φοιτούν το τρέχον Σχολικό έτος 2017-18 στη ΣΤ΄ τάξη, για τη φετινή χρονιά η επιλογή θα γίνει σύμφωνα με τα παρακάτω:
•    Πρώτα θα προτιμηθούν μαθητές που φοιτούν το τρέχον Σχολικό έτος 2017-18 στην Ε΄ τάξη.
•    Εάν δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός τότε θα συμπληρώνεται με μαθητές της Δ΄ τάξης ,Γ΄ τάξης …κ.ο.κ.
β) Επιλογή των μαθητών κατασκηνωτών
Η επιλογή των μαθητών κατασκηνωτών θα γίνει σύμφωνα με τα  παρακάτω:
Για το Ν. Χαλκιδικής με ευθύνη της  Δ/ντριας Π.Ε. Ν. Χαλκιδικής, αφού ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των Διευθυντών /Προϊσταμένων των Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε. Χαλκιδικής.
Για τους νομούς Δράμας, Σερρών ,Κιλκίς, Πέλλας  και Πιερίας  με ευθύνη των Δ/ντών Π.Ε., αφού  ληφθούν υπόψη οι προτάσεις των Διευθυντών /Προϊσταμένων των Δημοτικών Σχολείων αρμοδιότητάς τους.
Οι Διευθυντές/ Προϊστάμενοι των  Δημοτικών Σχολείων κατά τη διαδικασία επιλογής  των προτεινόμενων μαθητών παρακαλούνται να συνεργαστούν με το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σχολικό Συμβούλιο αρμοδιότητάς τους. Κατά την επιλογή των παιδιών πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια των μαθητών (παιδιά πολυτέκνων, απόρων οικογενειών, άνεργων γονέων, ορφανά, παιδιά διαζευγμένων γονέων, κ.λ.π).
Επίσης επισημαίνουμε  την ανάγκη, ο αριθμός των αγοριών και των κοριτσιών  που θα επιλεγούν συνολικά να είναι ακριβής και χωρίς διαφοροποιήσεις από τον αριθμό που ορίζεται στους παραπάνω πίνακες.
Στη συνέχεια οι Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων  θα υποβάλλουν έως 5/06/2017 στην Διεύθυνση στην οποία υπάγονται τον επισυναπτόμενο πίνακα με τους προτεινόμενους μαθητές.
Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επιλέγουν τους προτεινόμενους μαθητές και συντάσσουν τον οριστικό πίνακα των συμμετεχόντων μαθητών (τακτικούς και αναπληρωματικούς)και ορίζουν και τον υπεύθυνο κοινοτάρχη για τη μεταφορά των μαθητών  τον οποίο και αποστέλλουν έως 08/06/2018:
Α) Στα  Δημοτικά σχολεία αρμοδιότητάς τους προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές &  Β) Στη Διεύθυνση Π.Ε. Χαλκιδικής / Επιτροπή Μαθητικών Κατασκηνώσεων  για τον προγραμματισμό και συντονισμό των ενεργειών της.
3ο: Απαιτούμενα δικαιολογητικά
1.    Αίτηση- δήλωση συμπληρωμένη από τον γονέα-κηδεμόνα του μαθητή (επισυνάπτεται) και θα υποβληθεί στο Διευθυντή του Σχολείου στο οποίο φοιτά ο μαθητής.
2.    Συμπληρωμένο το Ατομικό Δελτίο Υγείας του μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ) ή πιστό αντίγραφο του Α.Δ.Υ.Μ που υπάρχει στο αρχείο του σχολείου του, υπογεγραμμένο από ιατρό και το οποίο να είναι σε ισχύ κατά την κατασκηνωτική περίοδο φιλοξενίας του μαθητή.
4. Μεταφορά κατασκηνωτών
Η μεταφορά των κατασκηνωτών από τους Νομούς Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Πιερίας  και Πέλλας θα γίνει με ευθύνη των αντίστοιχων Δ/νσεων Π.Ε. με μισθωμένο λεωφορείο από την Ε.Μ.Κ.Φ. και δεν θα επιβαρύνει  τους μαθητές .
Η μεταφορά των κατασκηνωτών από τη Χαλκιδική θα γίνει με ευθύνη των γονέων- κηδεμόνων τους.
Η μεταφορά των Κυπρίων μαθητών από και προς το αεροδρόμιο ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨  θα γίνει με μισθωμένο λεωφορείο και με ευθύνη της Ε.Μ.Κ.Φ.
Ώρα άφιξης και υποδοχής στο χώρο της κατασκήνωσης ορίζεται η 12η μεσημβρινή.
Ώρα αναχώρησης με τη λήξη της περιόδου, ορίζεται η 9η πρωινή της ημέρας εκείνης.
Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών από το σημείο επιβίβασης μέχρι την άφιξη και αποβίβασή τους στο χώρο της Κατασκήνωσης θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη των Δ/νσεων Π.Ε. και τη συνοδεία του κοινοτάρχη εκπ/κού και των ομαδαρχών.
Οι Διευθυντές Π.Ε. των Νομών θα ενημερώσουν τους μαθητές για το χρόνο και το ακριβές δρομολόγιο και στάσεις από τις οποίες θα επιβιβαστούν οι μαθητές κατασκηνωτές.

Φωτογραφίες των εγκαταστάσεων των κατασκηνώσεων, καθώς και έγγραφα, αιτήσεις, λεπτομέρειες και οδηγίες για το γονέα και το μαθητή  βρίσκονται αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Π.Ε. Χαλκιδικής http://dipe.chal.sch.gr.
 
1.    Αίτηση  Γονέα – Κηδεμόνα του μαθητή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: