Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μουσικού γυμνασίου λυκείου Ζακύνθου

Καταγγέλουμε το Δήμο Ζακύνθου που για πέμπτη σχολική χρονιά εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται στην υποχρέωση που έχει από τον νόμο στο να παρέχει πλήρες γεύμα στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου. Εχουμε σαν νησί δυστυχώς τη θλιβερή καινοτομία να είμαστε από τα ελάχιστα αν όχι το μοναδικό Μουσικό Σχολείο στην Ελλάδα που δεν σιτίζεται.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο για την περσινή σχολική χρονιά ο Δήμος Ζακύνθου επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 96.000 ευρώ ( 3.8 ευρώ ανά μαθητή την ημέρα ) για σίτιση με συγκεκριμένο διαιτολόγιο και ανταυτού προσέφερε σάντουιτς αμφιβόλου ποιότητος αφού βρέθηκε μέχρι και μεταλαγμένο τυρί από σόγια.
Στις διαμαρτυρίες μας την περσινή σχολική χρονιά είχαμε λάβει την ρητή υπόσχεση από τον Δήμο ότι με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς θα ξεκινούσε και η σίτηση των μαθητών. Δυστυχώς ο Δήμος Ζακύνθου αθέτησε την υποσχεσή του και αφού φτάσαμε μήνα Νοέμβριο  μας έστειλε επιστολή που μας γνωστοποιεί την προθεσή του να χορηγήσει πάλι σάντουιτς , πράγμα που απορίψαμε κατηγορηματικά .
Το χειρότερο είναι ότι δεν ξεκίνησε καν την διαδικασία που προβλέπεται για να επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών , με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να έρθουν τα χρήματα που αναλογούν  για το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου τη φετεινή σχολική χρονιά, όταν άλλοι Δήμοι το έπραξαν από τον Μάιο του 2015 .
Ζητάμε , να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροιδία από το Δήμο Ζακύνθου στους γονείς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου .                                                                                      
Να ξεκινήσει άμμεσα η σίτιση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου που λόγω των επί πλέον μουσικών μαθημάτων έχουν διευρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα .
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - 6944026767 Κ

Δεν υπάρχουν σχόλια: