Κυριακή 19 Ιουνίου 2011



Για το πρόγραμμα «προώθηση της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία»

15/06/2011 - 09:14





ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Απαντήσεις ζητά η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας για το ζήτημα που προέκυψε με την αποστολή στα σχολεία σταφίδας με ίχνη φυτοφάρμακου στο πλαίσιο του προγράμματος «προώθηση της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία». Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Νομαρχιακού Διαμερίσματος Αθήνας «καταγγέλλει όλους όσοι είχαν εμπλοκή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για επικίνδυνη, ύποπτη, αλλά και υποκριτική στάση».

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και κάποιες βδομάδες στέλνονται στα σχολεία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χάρτινα κουτιά που περιέχουν μήλα, πορτοκάλια, αγγούρια και συσκευασμένες σταφίδες. Μετά και την απόσυρση της ύποπτης παρτίδας από το αρμόδιο υπουργείο, η Ομοσπονδία θέτει μια σειρά ερωτήματα που αφορούν τους απαραίτητους ελέγχους στα προϊόντα, τις ουσίες που ανιχνεύτηκαν, τον τρόπο και τους υπεύθυνους της διανομής, αλλά και το ποιος επωφελήθηκε από το συγκεκριμένο πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ.

Επίσης τονίζει: «Πώς μπορείς να εκπαιδεύσεις στη διατροφική αγωγή τους μικρούς μαθητές όταν απαιτείς να τρώνε εκεί που διαβάζουν, μακριά από το οικογενειακό τραπέζι και τους γονιούς, να καταναλώνουν προϊόντα κυλικείου, χωρίς στοιχειώδεις υποδομές τραπεζαρίας και με τους τραπεζοκόμους να είναι άνθρωποι φαντάσματα, αμειβόμενοι κάτω από το τραπέζι, χωρίς υγειονομική πιστοποίηση και αντίστοιχη εκπαίδευση; Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα παιδιά μας εύπιστοι καταναλωτές ό,τι πιο σάπιου κυκλοφορεί. Απαιτούμε άμεσα απαντήσεις και ζητάμε: Σύγχρονες υποδομές για πλήρη και δωρεάν σίτιση όλων των παιδιών μέσα στο σχολείο, με ευθύνη του κράτους και πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού».


Δεν υπάρχουν σχόλια: