Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΤΕΕ: Ανιση αντιμετώπιση στις εξετάσεις εισαγωγής

21/01/2011 - 12:41


Ιδιαίτερα προβλήματα έχει δημιουργήσει η απαγόρευση της δυνατότητας αλλαγής ειδικότητας για τους αποφοίτους των εσπερινών ΤΕΕ για τις εξετάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ. Σύμφωνα με όσα ισχύσουν, οι υποψήφιοι των ημερήσιων ΤΕΕ, ΤΕΛ, Ναυτικών Λυκείων μπορούν να δηλώσουν τμήματα ομάδας που αντιστοιχεί σε διαφορετικό τομέα απ' αυτόν της αποφοίτησής τους. Σ' αυτή την περίπτωση επιλέγουν μια ειδικότητα του τομέα αυτού και εξετάζονται στο μάθημα της ειδικότητας αυτής. Οι υποψήφιοι των Εσπερινών ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων όμως δηλώνουν προτίμηση για όσα τμήματα αντιστοιχούν στον τομέα αποφοίτησής τους και δεν έχουν δικαίωμα να επιλέξουν μια άλλη ειδικότητα στις εξετάσεις.

Η άνιση αυτή αντιμετώπιση ημερήσιων και εσπερινών έχει προκαλέσει προβλήματα σε αποφοίτους των σχολείων αυτών, οι οποίοι θέλουν να αλλάξουν την επιλογή τους στο μηχανογραφικό είτε οδηγούμενοι από νέες συνθήκες είτε αναγκασμένοι από τις ήδη περιορισμένες επιλογές που δίνονται στους αποφοίτους των εσπερινών.

Για το θέμα Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή, προς την υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ। Πρωτούλης, Γ. Γκιόκας, Γ. Ζιώγας, Λιάνα Κανέλλη και Ν. Παπακωνσταντίνου. «Επειδή είναι κοινωνικά άδικο να διαχωρίζονται οι μαθητές. Επειδή ιδιαίτερα αυτοί οι νέοι παλεύουν να μορφωθούν παράλληλα με την εργασία τους και μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες», οι βουλευτές ζητούν να παρθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να αρθεί η αδικία και να δοθεί και στους αποφοίτους των εσπερινών ΤΕΕ η δυνατότητα να αλλάζουν ειδικότητα και τομέα και να εξετάζονται όπως και οι πτυχιούχοι των ημερήσιων και σε τρίτο μάθημα (ειδικότητας)
ριζοσπαστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: