Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

μαθητες που διεκδικούν δολοφονούνται

Οχι μόνο καταπατώνται τα δικαιώματα των μαθητών,οχι μόνο τιμωρούνται όσοι απο αυτούς τα διεκδικούν αλλά και θανατώνονται όσοι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους για τα δίκαιά τους . Ετσι ερμηνεύονται η δολοφονία και η απόπειρα δολοφονίας μαθητών ,την 6/12 και 17 /12 αντίστοιχα στη χώρα μας .Οι μαθητές θεωρούνται το ρες της κοινωνίας μας ,ανίκανοι να κρίνουν όσα υφίστανται στο σχολείο και τη κοινωνία . Θεωρούνται ικανοί μόνο να διαβάζουν ασταμάτητα ,να υπακούουν ,να συνθλίβονται στα καθημερινά 7ώρα μέσα σε σχολικά κάτεργα ,να δουλεύουν 7 μέρες την εβδομάδα επί 1ο ώρες την ημέρα ,χωρίς να εχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν στο σχολείο την οικογένεια και την κοινωνία.Ικανοί να βομβαρδίζονται απο μιζες ,σκάνδαλα,απάτες ,βία ,ψευτιά,κομπίνα ,φανατισμό ,ρατσισμό και περιθωριοποίηση,όχι όμως ικανοί να τα κρίνουν ολ'αυτά και να αντιδρούν σε αυτά.
Συνθλίβονται φασιστικά ,επομένως,κάτω από την μπότα του κατασκευασμένου ιδεολογήματος οτι είναι ανώριμοι και έτσι καταπνίγεται η αδύναμη φωνή τους .Κι' οταν κατορθώνουν κάποτε να διατρανώσουν τα δίκηα τους αντιμετωπίζονται με σφαίρες . ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Ιδιαίτερα σήμερα στην χώρα μας που βρίσκεται σε έξαρση η πάλη των ηλικιών .Μια πάλη που αναδεικνύει το πόσο έχουμε ,εμεις οι ενηλικες,αδικήσει τη νεολαία μας ,πόσα της έχουμε στερήσει και που την οδηγούμε.Σήμερα ο καθένας έχει να σταθμίσει πέρα απο αγκυλώσεις και συμφέροντα με ποιόν θα σταθεί αλληλέγγυος .Με το δίκηο ,την ελπίδα και τη νεολαία ή με το άδικο του ενήλικου κατεστημένου.
Ας αναλάβει ο καθένας μπροστά στην ιστορία και την κοινωνία τις ευθύνες του .

Δεν υπάρχουν σχόλια: