Με απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για την ευνοϊκή ρύθμιση υποψηφίων πληγεισών περιοχών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:

  • η παράγραφος ένταξης των δημοτικών κοινοτήτων Λευκίμμης, Λύρας, Φυλακτού και Προβατώνα της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού του Δήμου Σουφλίου της Περιφερειακής ΕνότηταςΈβρου,

αντικαθίσταται ως εξής:

  • της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού του Δήμου Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου»

Επίσης  στην ρύθμιση προστίθενται οι   Πολεοδομικές  Ενοτήτων «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ» και «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» του Δήμου Αχαρνών της Περ. Ενότητας Ανατολικής Αττικής».

Η  ίδια απόφαση ορίζει ακόμη ότι:

Τα δικαιολογητικά  της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού του Δήμου Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου    και   των Πολεοδομικών Ενοτήτων «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ» και «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» του Δήμου Αχαρνών της Περ. Ενότητας Ανατολικής Αττικής»  στο ειδικό ποσοστό , κατατίθενται στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν οι πληγείσες περιοχές εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας.

Ειδικά για τις  Πολεοδομικές  Ενότητες  «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ» και «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» του Δήμου Αχαρνών της Περ. Ενότητας Ανατολικής Αττικής»  , κατά την υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών απαιτείται επιπλέον η προσκόμιση οποιουδήποτε δημόσιου εγγράφου προς απόδειξη της μόνιμης
κατοικίας ή της διαμονής των υποψηφίων.

Οι αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον συγκεντρώσουν όλα τα σχετικά δικαιολογητικά θα προχωρήσουν άμεσα εντός μίας (1)
εργάσιμης ημέρας στη σύνταξη ενός πίνακα με τους δικαιούχους υποψηφίους του άρθρου 1 και θα τους αποστείλουν έντυπα και ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, προκειμένου
να διεξαχθεί η επιλογή τους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας οι εν λόγω περιοχές συμπεριελήφθησαν επειδή είχαν εμπρόθεσμα έγγραφα της πολιτικής προστασίας αναφορικά με την κήρυξη των συγκεκριμένων περιοχών σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης αλλά είτε οι περιοχές δεν είχαν προσδιοριστεί με σαφήνεια κατά την προηγούμενη δημοσίευση είτε δεν περιελήφθησαν εκ παραδρομής.

Αναγκαία συνθήκη συμπερίληψης μιας περιοχής είναι να έχει κυρηχθει εμπρόθεσμα σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης με πρωτοβουλία του δήμου, καθώς και ο Δήμος να έχει αιτηθεί τη στήριξη του 2% εμπρόθεσμα.