Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

 


Οι μαθητές και οι οικογένειές τους αναμένουν για κάποια θετική εξέλιξη στα ζητήματα που υπάρχουν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά ο Δήμος, η Περιφέρεια και η κυβέρνηση δεν φαίνεται να "συγκινούνται" και να δίνουν λύση σε αυτά

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στα σχολεία της Κομοτηνής, όπου τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μαθητές, λόγω της υποχρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης, είναι περισσότερα και πιο φανερά από ποτέ.

Οι μαθητές και οι οικογένειές τους αναμένουν για κάποια θετική εξέλιξη στα ζητήματα που υπάρχουν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά ο Δήμος, η Περιφέρεια και η κυβέρνηση δεν φαίνεται να "συγκινούνται" και να δίνουν λύση σε αυτά.

Συγκεκριμένα, στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, για ακόμη μια φορά βρέθηκε ζωύφιο στο φαγητό που παρέχεται στους μαθητές. Με την ίδια κατάσταση είχαν έρθει αντιμέτωποι οι μαθητές αυτού του σχολείου και περίπου ένα μήνα πριν. Στο ίδιο σχολείο, δεν έχει εξασφαλιστεί ούτε η δωρεάν συμμετοχή των παιδιών σε όλα τα μαθήματα, καθώς οι μαθητές καλούνται να αγοράζουν οι ίδιοι αρκετά βιβλία, που είναι απαραίτητα για την παρακολούθηση ορισμένων μαθημάτων (κόστους 50€ περίπου), ενώ λίγες μέρες πιο πριν με βάση τις εντολές της διεύθυνσης οι μαθητές και οι οικογένειές τους καλέστηκαν να φέρουν από 2€ για φωτοτυπίες που αφορούσαν μαθήματα.

Την ίδια στιγμή, στο 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς μαθητές κάνουν μάθημα σε αίθουσα όπου λείπει μέρος από το ταβάνι. Το μόνο που έχει προταθεί ως "λύση" είναι η έκκληση των καθηγητών να μετακινούνται πιο μπροστά τα θρανία των μαθητών, καθώς πέφτουν σοβάδες! Παράλληλα, στο 2ο ΕΠΑΛ, στάλθηκε email στους μαθητές, το οποίο τους καλούσε να φέρουν από ένα πακέτο κόλλες Α4, λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: