Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

 


Οι εξετάσεις αναμένεται να διενεργηθούν εντός του Νοεμβρίου

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από απόφοιτους των ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) για τη  συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης που θα οργανώσει ο ΕΟΠΠΕΠ (υπολογίζονται για τα μέσα Νοεμβρίου), καθώς με τη λήξη της προθεσμίας χτες, κατατέθηκαν 16.500 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. όπως ενημερώνει το alfavita.gr η διευθύνουσα σύμβουλος του κ.Γεωργία Ρεμπούτσικα (φωτο) υποδέχθηκε με απλοποιημένη διαδικασία, ηλεκτρονικά εδώ τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Σχολών Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (πρ. Ι.Ε.Κ.) και Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης Σ.Ε.Κ.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν αναμένεται να εξεταστούν μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, ενώ σε λίγες ημέερς αναμένεται και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων πιστοποίησης κομμωτών και προσωπικού ιδιωτικής ασφάλειας που διεξήχθησαν πρόσφατα.

Δικαίωμα συμμετοχής στις επικείμενες εξετάσεις πιστοποίησης αποφοίτων ΣΑΕΚ έχουν όλοι οι απόφοιτοι Σ.Α.Ε.Κ. (πρ. Ι.Ε.Κ.) και Σ.Ε.Κ. που είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) από τη Σ.Α.Ε.Κ./Σ.Ε.Κ. που αποφοίτησαν.

Για την καλύτερη προετοιμασία σας, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. τις τράπεζες Θεμάτων, για τους αποφοίτους Σ.Α.Ε.Κ. εδώ και για τους αποφοίτους Σ.Ε.Κ. εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: