Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

 

Στις 16/10 οι γονείς Χαλκίδας καλούν σε κινητοποίηση ενάντια στη λειτουργική υποβάθμιση των σχολείων

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων Προκοπίου, Κηρίνθου, Διρφύων και Ανθηδώνας καλούν σε δυναμική κινητοποίηση την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 18:30, στην Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κλείσιμο της γέφυρας. 

Σημειώνεται πως προσυγκέντρωση στις 17:45 στο παρκινγκ της υψηλής Γέφυρας.
 
Ο σκοπός της κινητοποίησης είναι να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκεια και την διαμαρτυρία τους απέναντι στην αιφνιδιαστική ενέργεια των αρμοδίων να προχωρήσουν σε νέα λειτουργική υποβάθμιση των σχολείων, λίγες ώρες μετά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις τους ότι τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν με την προηγούμενη λειτουργικότητάς τους.   

Παρά τον στόχο που πέτυχαν με τις επανειλημμένες κινητοποιήσεις τους και την απόφαση των αρμόδιων φορέων για την λειτουργική αναβάθμιση των σχολείων, η πρόσφατη εξέλιξη αποτελεί πλήγμα για την τοπική κοινωνία και τους μαθητές. «Είναι ανεπίτρεπτο τα σχολεία να αντιμετωπίζονται με τέτοια απαξίωση και προχειρότητα, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους, απειλώντας άμεσα τη μόρφωση των παιδιών και το μέλλον της τοπικής κοινωνίας μας», αναφέρουν. 
 
Την κινητοποίησή θα στηρίξουν με την δυναμική παρουσία τους εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών, δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές, εκπαιδευτικοί, φορείς, σύλλογοι, σωματεία, κάτοικοι της Περιφέρειάς.
 
«Η εκπαίδευση είναι δικαίωμα και όχι πολυτέλεια. Οι αποφάσεις για συγχωνεύσεις τάξεων και υποβάθμιση των σχολικών υποδομών θέτουν σε κίνδυνο τη μαθησιακή πορεία των παιδιών μας», επισημαίνουν.  
 
Συμπληρώνουν πως «με τη μαζική συμμετοχή μας, θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα: Δεν κάνουμε εκπτώσεις στη μόρφωση των παιδιών μας. Δεν θα ανεχτούμε άλλη υποβάθμιση του τόπου μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: