Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

 

Πάλι καλά που δεν τους χρεώνουν και διετή αποκλεισμό από επόμενη πρόσληψη...

Ολα τα είχαμε ακούσει, αλλά να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών ... «λόγω αλγοριθμικού σφάλματος», πρώτη φορά το είδαμε!

Και όμως συνέβη, σε δύο εκπαιδευτικούς που προσελήφθησαν στις 13 Σεπτεμβρίου κατά λάθος σε Πρότυπα Εκκλησιαστικά Σχολεία! Το υπουργείο παιδείας, αφού πέρασαν δύο εβδομάδες, αντιλήφθηκε το σφάλμα και αναγκάστηκε να εκδώσει απόφαση ανάκλησης της πρόσληψής τους (και πρόσληψης δύο άλλων αναπληρωτών στις θέσεις τους) στις 27 Σεπτεμβρίου

Οπως αναφέρει η απόφαση, «οι εν λόγω προσλήψεις εχώρησαν λόγω αλγοριθμικού σφάλματος κατά τη ροή των προσλήψεων, χωρίς υπαιτιότητα των εκπαιδευτικών». Πάλι καλά που δεν τους χρεώνουν και διετή αποκλεισμό από επόμενη πρόσληψη:

Κατά συνέπεια, δεν εφαρμόζεται για τους εκπαιδευτικούς αυτούς η παρ. 5Α του άρθρου 63 του ν. 4589/2019, η οποία προστέθηκε με το άρθρο 45 παρ. 2 του ν. 4692/2020 (Α’ 111) και προβλέπει ότι εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως προσωρινοί αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και για οποιονδήποτε λόγο δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία εντός πέντε (5) ημερών από την ημερομηνία που ορίζεται στην ανακοίνωση της πρόσληψης ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και στη συνέχεια παραιτούνται, αποκλείονται από τις προσλήψεις κατά το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης, καθώς και κατά το επόμενο σχολικό έτος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: