Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Με κενά θα λειτουργήσουν τα σχολεία σύμφωνα με τον υπουργό παιδείας

Comments
Πέμ, 01/10/2015 - 09:09
του αιρετού Βασίλη Παληγιάννη
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 30-9-15 συνάντηση του υπουργού παιδείας με φορείς της ειδικής αγωγής. Ο κ. Φίλης απαντώντας στα αιτήματά τους μεταξύ άλλων, τόνισε πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν με κενά.
Είναι εύλογη και ειλικρινής η απάντησή του, αφού η έλλειψη προγραμματισμού, υπεύθυνης και σοβαρής εκπαιδευτικής πολιτικής από την απελθούσα πολιτική ηγεσία, μας οδήγησε στο να βιώνουμε σήμερα ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, μια πρωτόγνωρη κατάσταση στην εκπαίδευση.
1η Οκτωβρίου αύριο και υπάρχουν σχολεία κλειστά. Ακόμη και παιδιά με ειδικές ανάγκες βρίσκονται στα σπίτια τους.
1η Οκτωβρίου αύριο και εκατοντάδες σχολεία υπολειτουργούν. Οι διαθέσιμες δε πιστώσεις μετά τις πρώτες προσλήψεις (2579+1574) δεν επαρκούν για την κάλυψη των 10 χιλιάδων περίπου κενών που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (Γενική και ειδική).
Είναι όμως χρέος της πολιτικής ηγεσίας αφού διαπιστώνει την αδυναμία κάλυψης των κενών με βάση τις διαθέσιμες πιστώσεις, να προχωρήσει στην εξεύρεση νέων πιστώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό για να λειτουργήσουν τα σχολεία.
Είναι επιτακτική ανάγκη το όλο θέμα να αντιμετωπιστεί άμεσα με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα.
Εκτός κι αν και η σημερινή ηγεσία πιστεύει πως σχολεία και θεσμοί μπορούν να λειτουργούν χωρίς εκπαιδευτικούς.
Πάντα στη διάθεσή σας
Παληγιάννης Βασίλειος

Παληγιάννης Βασίλειος
Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε.                   
Τηλ. 6974750409
Fax: 2103442287                                         
paligiannis@hotmail.gr

alfavita.gr on Facebook
Αφιέρωμα στη νέα σχολική χρονιά: Βιβλιογραφία - Φιλμογραφία για τον εκφοβισμό ‪#‎Bullying‬
«Ποτέ ένα παιδί δεν είναι υπεύθυνο για τις πράξεις του, πίσω από αυτό κρύβεται ένα γονιός ανεπαρκής που δεν θέλει να βρει νέους τρόπους…
ERT.GR

Σχολικός εκφοβισμός: Με μια ματιά – Αληθινές ιστορίες ‪#‎Bullying‬
Η συνεχιζόμενη σχολική βία και τα εκατοντάδες περιστατικά που έχουν καταγραφεί σε όλο τον πλανήτη, αποτέλεσαν τα τελευταία χρόνια αφορμή…
ERT.GR

Ο Θέμης Κοτσιφάκης πρόσθεσε μια νέα φωτογραφία.


Στα χρόνια της κρίσης, η Ελλάδα έχει αποκτήσει ένα από τα πιο άνισα εκπαιδευτικά συστήματα στον ανεπτυγμένο κόσμο, γράφει το BBC. Αν και η Παιδεία στην…
7IMERES.GR


«Λουκέτο» σε τρία Λύκεια της πόλης Πριν καλά – καλά ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησαν οι μαθητικές καταλήψεις σε σχολεία της Λάρισας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σήμερα…
PEKP.GR

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Σεμινάριο
Σάββατο 03-10-15: Εκφοβισμός σε Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες και Αναπηρία
Αποτελεί πλέον παραδοχή ότι παιδιά από όλα τα πολιτισμικά περιβάλλοντα και όλων των εκπαιδευτικών ικανοτήτων εμπλέκονται σε περιστατικά σχολικού…
AIE.GR


Αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν συναισθηματικές διαταραχές αντιμετωπίζουν τα παιδιά που εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου πριν και μετά τη γέννησή τους.
Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 5.200 παιδιών, μαθητών του δημοτικού, υπάρχει περίπτωση να παρατηρηθεί υπέρμετρη νευρικότητα ή κακή συμπεριφορά (να είναι εριστικά και ευέξαπτα).
Οι συνέπειες του καπνίσματος είναι γενικά γνωστές: τα παιδιά που μεγαλώνουν σε σπίτι καπνιστών έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν άσθμα ενώ αν η μητέρα καπνίζει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το μωρό μπορεί να γεννηθεί με μικρότερο βάρος από το φυσιολογικό. Όπως οι επιπτώσεις του καπνού στη συμπεριφορά δεν έχουν μελετηθεί επαρκώς, τονίζει σε ανακοίνωσή του το ινστιτούτο ερευνών Insem.
«Η έκθεση των παιδιών στον καπνό κατά την εγκυμοσύνη και μετά τη γέννησή τους διπλασιάζει τον κίνδυνο να παρουσιάσουν συμπεριφορικές διαταραχές» ανέφερε η Ιζαμπέλα Ανέσι Μαεζάνο, η διευθύντρια του Ινσέρμ/Πανεπιστημίου Πιερ και Μαρί Κιουρί. Τα συμπεράσμα της έρευνας αφορούν παιδιά κάτω των 10 ετών που φοιτούν στο σχολείο.
Συνολικά, διαπιστώθηκε ότι το 13% των παιδιών παρουσίαζαν συμπεριφορικά προβλήματα και το 15% συναισθηματικές διαταραχές, ανεξαρτήτως αν είχαν εκτεθεί ή όχι στον καπνό του τσιγάρου.
Το ένα στα πέντε παιδιά είχαν εκτεθεί στον καπνό τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (η μητέρα τους ήταν καπνίστρια) όσο και κατά τους πρώτους μήνες της ζωής τους.
Η μελέτη έγινε σε συνεργασία με τα νοσοκομεία έξι γαλλικών πόλεων
newsbeast
ΑΣΓΜΕ: Το υπουργείο Παιδείας τιμωρεί τους μαθητές της Γ΄ Τάξης των ΕΠΑΛ
Δημοσίευση: Τρί, 29/09/2015 - 22:40

Ανακοίνωση εξέδωσε ηΑνώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), με την οποία καταγγέλλει την απόφαση του υπουργείου Παιδείας με την οποία «τιμωρεί» τους μαθητές της Γ΄ τάξης των ΕΠΑΛ που δεν κατάφεραν να αποφοιτήσουν φέτος, αφού τους αναγκάζει ή να εγγραφούν στη Β΄ τάξη (!) για να μπορέσουν να αποφοιτήσουν ή να παρατήσουν την προσπάθειά τους και να μην αποκτήσουν κανέναν τίτλο σπουδών.
Όπως σημειώνει η ΑΣΓΜΕ, «η συγκεκριμένη απόφαση που αφορά ένα σημαντικό κομμάτι -αρκετές φορές εργαζόμενων μαθητών- έρχεται να επιβεβαιώσει για ακόμη μια φορά τον ταξικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης με τον πιο χυδαίο τρόπο.
Οι όποιες φτηνές δικαιολογίες της κυβέρνησης, ότι δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες ειδικότητες στη φετινή Γ΄ τάξη, γι' αυτό και τους επαναφέρει στην Β΄ τάξη, δεν αγγίζουν ούτε αφορούν τους μαθητές και τους γονείς.
Το υπουργείο και η κυβέρνηση όφειλαν να γνωρίζουν πως με την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ πριν από δύο χρόνια, θα δημιουργούνταν αυτό το πρόβλημα σε πολλούς μαθητές.
Έπρεπε να είχαν παρθεί όλα εκείνα τα μέτρα έτσι ώστε να μην αναγκάζονται βίαια εκείνοι οι μαθητές που επιδιώκουν να αποκτήσουν απολυτήριο να επαναλάβουν δύο (2) χρονιές αντί για μία».
Η ΑΣΓΜΕ καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο να δώσει άμεσα λύση γι' αυτό το ζήτημα εδώ και τώρα προς όφελος των μαθητών δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποφοιτήσουν στην ειδικότητα που είχαν επιλέξει, χωρίς προϋποθέσεις.