Αξιότιμοι συντάκτες του esos, 

Εκ μέρους των αποφοίτων ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, θα ήθελα να εκφράσω το έντονο παράπονο και την αγανάκτηση μας για την καθυστέρηση στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις 9-12 Σεπτεμβρίου. 

Παρά το γεγονός ότι έχουμε ήδη μπει στην τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και οι σχολές πρόκειται να ανοίξουν τη Δευτέρα, ούτε η βαθμολογία μας έχει ανακοινωθεί, ούτε έχουμε ενημερωθεί για τις σχολές επιτυχίας μας. 

Αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση μάς έχει φέρει σε μια κατάσταση αβεβαιότητας και άγχους, καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη αν και πού θα φοιτήσουμε. 

Είμαστε μαθητές που αγωνιστήκαμε υπό δύσκολες συνθήκες, ζώντας στο εξωτερικό και προσπαθώντας να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις απαιτήσεις της εκπαίδευσης και τις προκλήσεις της διαμονής μας μακριά από την Ελλάδα. 

Επιπλέον, το γεγονός ότι οι περισσότερες σχολές ξεκινούν τις ακαδημαϊκές τους δραστηριότητες τη Δευτέρα, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε αν ανήκουμε σε αυτές, επιτείνει την απογοήτευσή μας. 

Είναι ανεπίτρεπτο να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση ή εξήγηση για την καθυστέρηση. 

Παρακαλούμε για άμεση δημοσίευση των αποτελεσμάτων και επίλυση του θέματος, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα της ζωής μας με την αξιοπρέπεια και την υπευθυνότητα που αξίζει σε κάθε απόφοιτο. 

Με εκτίμηση, 

Οι μαθητές-απόφοιτοι ελληνικών σχολείων εξωτερικού.