Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Συνέπειες της κρίσης και αλληλεγγύη
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας έγινε κοινωνός προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κάποιοι μαθητές και οι οικογένειές τους ως συνέπεια της κρίσης. Διαπιστώθηκε ότι και στο νομό μας υπάρχουν περιπτώσεις οικογενειών με έντονα οικονομικά προβλήματα που έχουν συνέπειες στους μαθητές που προέρχονται από αυτές τις οικογένειες.

Προβλήματα υποσιτισμού, μετακινήσεων και παιδαγωγικής και διδακτικής βοήθειας μπορούν να λυθούν στα πλαίσια των συλλόγων διδασκόντων δείχνοντας και οι εκπαιδευτικοί έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συν-δοκιμαζόμενους εργαζόμενους και τους μαθητές μας. Ιδίως σε θέματα παιδαγωγικής και διδακτικής βοήθειας μπορεί και από την ΕΛΜΕ να διοργανωθούν δωρεάν μαθήματα – κατά τα πρότυπα άλλων ΕΛΜΕ – από εκπαιδευτικούς σε μαθητές που αδυνατούν να πληρώσουν (σε συνθήκες δωρεάν παιδείας!). Μαθήματα τύπου ενισχυτικής διδασκαλίας χωρίς αμοιβή.

Παράλληλα να διεκδικήσουμε από το κράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση μέτρα για τη σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη στήριξη των μαθητών των λαϊκών οικογενειών. Έτσι, πρέπει τα σχολεία να λειτουργούν με δωρεάν ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και πετρέλαιο και κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς θέρμανση. Επίσης για τη διασφάλιση της υγιεινής των σχολικών χώρων να μονιμοποιηθούν οι καθαρίστριεςκαι να αρθεί η εργασιακή εφεδρεία όσων είναι μόνιμες. Για να μην έχουμε έντονα προβλήματα υποσιτισμού να δοθεί έκτακτο κονδύλι στους Δήμους ώστε να παρέχεται ένα γεύμα σε όλα τα παιδιά (σάντουιτς, φρούτο, χυμός κτλ) με ταυτόχρονη κατάργηση του ΦΠΑ και αντίστοιχη μείωση των τιμών για προϊόντα κυλικείου.Ανάκληση του νέου τρόπου (μη) μεταφοράς των μαθητών ώστε να έχουν δωρεάν μετακίνηση όλοι.
alfavita

Δεν υπάρχουν σχόλια: