Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

 

Κάτι που θυμίζει αρκετά όσα έχουν γραφτεί σε σκοτεινές σελίδες της ιστορίας συνέβη σε σχολείο της Αθήνας. Μαθητές που εξέφρασαν την άποψή τους για το τραγικό έγκλημα στα Τέμπη δέχθηκαν την ποινή της αποβολής από τη διεύθυνση του σχολείου τους.

Με μονοήμερη αποβολή τιμώρησε η διεύθυνση του 15ο Λυκείου Αθηνών δύο μαθητές της χορωδίας του σχολείου, γιατί ήθελαν, ενάντια στην απαγόρευσή της, να τραγουδήσουν στη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου ένα τραγούδι για τα 57 θύματα του εγκλήματος των Τεμπών και να πουν λίγα λόγια για τη δικαιοσύνη.

Τα λόγια που ήθελαν να διαβάσουν συνοδεύοντας το τραγούδι τους και δεν τους άφησαν να τα πουν είναι:

«Με απόφαση της χορωδίας θέλουμε να αφιερώσουμε αυτό το τραγούδι στα παιδιά που χάθηκαν στα Τέμπη. Η ανείπωτη αυτή τραγωδία μας θυμίζει με το χειρότερο τρόπο τι σημασία συνεχίζει να δίνει το Κράτος και οι Εταιρείες στην ανθρώπινη ζωή. Φάνηκε ακόμα μια φορά ότι βάζουν τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας. Θα παλέψουμε για να μην υπάρξουν νέα Τέμπη πουθενά. Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί!!!».

τεμπη

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο συμβάν τοποθετήθηκε η Μαρία Καρυστιανού, δείχνοντας τη στήριξή της στους μαθητές σε ανάρτησή της στα social media:

«Όταν λείπουν τα επιχειρήματα , αρχίζουν οι απειλές. Όταν φοβάται κανείς την αλήθεια, και μόνο τότε, σκίζει τα γραπτά που την φανερώνουν. Τρέμει την αποκάλυψη της μικροψυχίας του ο απάνθρωπος και τιμωρεί τους θαρραλέους.

Μόνο περήφανοι μπορούμε να είμαστε για εσάς παιδιά! Μην σιωπήσετε  ποτέ! Η ελευθερία του λόγου είναι δικαίωμα σας. Η άποψή σας, δύναμη. Η αλήθεια πάντα στο φως. Μην επιτρέπετε να πνίγουν την αλήθεια σας. Θα ήμουν πολύ περήφανη μητέρα σας. Υποκλίνομαι στην δύναμη της ψυχής σας…»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: