Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

 

Κοινή ανακοίνωση Μαθητικής Αντίστασης και Αγωνιστικών Κινήσεων:
❗ Αυτό που ζούμε είναι βία! Η διέξοδος στους αγώνες μας!
⚫«Αγρίνιο: Άγριος καυγάς μαθητών Δημοτικού – Στο νοσοκομείο μία μαθήτρια», «41ο Γυμνάσιο Αθηνών - Μαρτυρία μαθητή για την απίστευτης αγριότητας επίθεση σε εκπαιδευτικό και μαθητή», «Άγριος ξυλοδαρμός έφηβης - 15χρονη της χτυπούσε το κεφάλι στο πεζοδρόμιο», «Μαθητής καταγγέλλει την σεξουαλική κακοποίηση του από 15χρονους συμμαθητές του σε εκδρομή στα Ιωάννινα», «Σοκαριστικά νούμερα: Πάνω από 350 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε τρεις μέρες», «Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους έξω από το Αστυνομικό Τμήμα».
⚫Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες όλο και περισσότερων περιστατικών βίας ανάμεσα σε νέους. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο! Γιατί ταυτόχρονα κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες της επίθεσης που αυτό το σύστημα έχει εξαπολύσει στα δικαιώματα και το μέλλον μας! Οι νόμοι που αυτοί ψηφίζουν χτυπάνε το δικαίωμα μας στις δημόσιες και δωρεάν σπουδές, η πολιτική τους βγάζει τις οικογένειές μας στην ανεργία και την φτώχεια, οι ελευθερίες μας καταπατούνται διαρκώς και το μέλλον που μας ετοιμάζουν μυρίζει πόλεμο. Μας έχουν γεμίσει με αδιέξοδα και αβεβαιότητα, στερούν την προοπτική στη ζωή μας και για αυτό θέλουν να μας πείσουν ότι φταίει ο διπλανός μας. Για να μην δούμε ότι ο μόνος εχθρός είναι αυτό το σύστημα που γεννά την καταπίεση, την εκμετάλλευση, τη βία και την βαρβαρότητα.
[...]
✊🚩Η σαπίλα αυτού του συστήματος δηλητηριάζει τα σπίτια μας, τις γειτονιές μας, τις σχέσεις μας. Παρόλα αυτά δεν μπορούν να μας πείσουν ότι αυτή πρέπει να είναι η ζωή και το μέλλον μας. Όσο κι αν μας καταστέλλουν, όσο κι αν δίνουν έδαφος στους φασίστες να δείχνουν σαν εχθρό τον ξένο και τον μετανάστη, όσο κι αν παρουσιάζεται σαν διέξοδος ο οπαδισμός, ο χουλιγκανισμός και τα ναρκωτικά, υπάρχει πραγματική διέξοδος για την ζωή μας και αυτή δεν θέλουν να δούμε. Αυτή του αγώνα που θέτει το σύστημα και τις πολιτικές του στο στόχαστρο. Για αυτό όταν αγωνιζόμαστε τρέμουν. [...] Είναι καθαρό, λοιπόν, ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε αν θέλουμε να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον. Αυτόν την οργανωμένης και συλλογικής πάλης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση βρίσκεται στο site μας
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια: