Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

 

Ξεκινούν οι εργασίες του 13ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Όλα είναι έτοιμα να υποδεχθούν μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς, στο πλαίσιο του 13ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας το οποίο πραγματοποιείται την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Απριλίου στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας, παρουσιάζοντας τις καινοτόμες και πρωτοποριακές δημιουργίες μαθητων και μαθητριών των σχολείων της Λάρισας, της Πόλης που Μαθαίνει! 

Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Περισσότεροι από 900 μαθητές Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης  (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, Σχολεία 2ης Ευκαιρίας κλπ.), συνοδευόμενοι από 100 και πλέον εκπαιδευτικούς σχολείων της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης & της Καρδίτσας αναμένεται να ξεδιπλώσουν τις ψηφιακές δεξιότητες και τη δημιουργικότητά τους και να παρουσιάσουν -ενώπιων των συμμαθητών τους, των γονέων & των εκπαιδευτικών τους- τα ψηφιακά έργα που δημιούργησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, υπό την επίβλεψη και παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

Εργαζόμενοι μεθοδικά και συστηματικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με τις γνώσεις και τις ικανότητες που τους διακρίνουν, οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας, είναι έτοιμοι να εμφανιστούν ενώπιων συμμαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και γονέων, και να παρουσιάσουν με θάρρος και αυτοπεποίθηση τις εντυπωσιακές τους δημιουργίες στον χώρο της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών. 

Το Φεστιβάλ διεξάγεται για 13η συνεχή χρονιά στη Λάρισα, την Πόλη που Μαθαίνει, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, και διοργανώνεται από την Οργανωτική Επιτροπή Λάρισας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, τη 2η Σ.Α.Ε.Κ. Λάρισας, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Λάρισας, το Μουσικό Σχολείο Λάρισας και το 1ο ΣΔΕ Λάρισας, με την υποστήριξη του Δήμου Λαρισαίων, της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ), του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε), ενώ σημαντική για την επιτυχία του είναι και η συνδρομή της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ). 

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δρ. Δημήτρης Κολοκοτρώνης, πριν την έναρξη του Φεστιβάλ απεύθυνε τις θερμότατες ευχαριστίες του για την αμέριστη συμπαράστασή τους, για τη υποστήριξη και τη συνεργασία τους, στον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Άθλησης κ. Ηρακλή Γερογιώκα, στην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ζιάκα Βασιλική, στον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Ζέρβα Νικόλαο, στη Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Καραγιώργου Αικατερίνη, στην Οργανωτική Συντονίστρια ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας Εκπαίδευσης κ. Παπαδημητρίου Άρτεμη, καθώς επίσης και στη Διεύθυνση και το Σύλλογο εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας που για 13η συνεχή χρονιά μεριμνούν για την άρτια διεξαγωγή του Φεστιβάλ. 

Επιπλέον, ευχαρίστησε τους Συντονιστές Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των σχολείων, τους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς, και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που προσέφεραν εθελοντικά και με χαρά τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του φεστιβάλ, αλλά ΚΥΡΙΩΣ, στους περισσότερους από 900 μαθητές από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο, οι οποίοι υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής, και -όπως επισήμανε ο κ. Κολοκοτρώνης- αποτελούν λαμπρή παρακαταθήκη για την Κοινωνία του Μέλλοντος…

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: