Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

 


Η φήμη ότι δε θα δοθούν χρήματα πριν από τις διακοπές του Πάσχα, σημαίνει ότι τα σχολεία δε θα έχουν ούτε τα βασικά για να λειτουργήσουν και ότι γονείς και εκπαιδευτικοί θα πληρώσουν ξανά για να καλύψουν τα έξοδα μόνοι τους

Τα σχολεία των Αχαρνών έχουν να πάρουν λεφτά για τη λειτουργία τους πάνω από τρεις μήνες!

Γονείς και εκπαιδευτικοί βάζουν για ακόμα μια φορά χρήματα από την τσέπη τους για τα πάγια έξοδα των σχολείων, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, όπως καταγγέλει ο ΣΕΠΕ ΑΝ. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ», που ζητά χρηματοδότηση των σχολείων εδώ και τώρα!

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Διευθυντές/ντριες, προϊστάμενες/νοι πληρώνουν από την τσέπη τους για τα καθημερινά έξοδα, γα τα αναλώσιμα, αρκετοί έχουν βάλει πάνω από 500 ευρώ.

Η Δημοτική αρχή, παρά τις διαμαρτυρίες του Συλλόγου μας, δε δίνει απάντηση για το πότε θα δοθούν χρήματα στα σχολεία!!!

Η φήμη ότι δε θα δοθούν χρήματα πριν από τις διακοπές του Πάσχα, σημαίνει ότι τα σχολεία δε θα έχουν ούτε τα βασικά για να λειτουργήσουν και ότι γονείς και εκπαιδευτικοί θα πληρώσουν ξανά για να καλύψουν τα έξοδα μόνοι τους…

Είναι απαράδεκτο τα σχολεία να μην έχουν τα χρήματα που απαιτούνται για να πληρωθούν τα καθαριστικά για την ασφάλεια της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών!!!

Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά το γεγονός αυτό και απαιτούμε:

  • Να συγκληθεί άμεσα το δημοτικό συμβούλιο με θέμα τη χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων.

  • Να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων χωρίς καμιά περαιτέρω καθυστέρηση.

  • Να δοθεί έκτακτο κονδύλι από τον Δήμο, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία ως ασφαλείς τόποι υποδοχής των μαθητών μας.

Καλούμε την Πέμπτη 18/4 στο 14ο Δημοτικό Σχολείο και ώρα 13.30 σε συνάντηση Διευθυντές/ντριες, προϊστάμενες/νους ώστε να συζητήσουμε το θέμα και να συναποφασίσουμε τα παραπέρα βήματά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: