Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

 


Ανακοίνωση του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών Αττικής

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών Αττικής σχετικά με τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν 15-26 Απριλίου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο πρόκειται να είναι 7μελές.

Η ανακοίνωση

«Συναδέλφισσα, συνάδελφε!

Αυτές τις μέρες οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές των Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. & Σχολών της Αττικής παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Ψηφίζουμε για να δώσουμε δύναμη στη δύναμη μας, στο σύλλογό μας! Ψηφίζουμε για να στείλουμε μήνυμα μαζικής υποστήριξης των δίκαιων θέσεων και αιτημάτων μας! Εκλέγουμε τους αντιπροσώπους μας στο νέο 7 μελές Διοικητικό Συμβούλιο!

ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ – ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ!

Δυναμώνουμε τον αγώνα...

ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Ψηφίζουμε για:

  • Να καθιερωθεί η μόνιμη και υποχρεωτική πληρωμή της πρακτικής άσκησης! Να μπει τέλος στην ανασφάλεια και την ομηρία. Η πληρωμή να είναι ανά μήνα και όχι εφάπαξ, σε «άγνωστο» χρονικό διάστημα!
  • Να έχουμε πλήρη ένσημα και ασφάλιση. Τα ένσημα της πρακτικής να υπολογίζονται κανονικά ως χρόνος προϋπηρεσίας για το επίδομα ανεργίας.
  • Να έχουμε πάσο για μειωμένο κόστος μετακινήσεων (αντίστοιχο των φοιτητών), όπως το κατέκτησαν φέτος με τον αγώνα τους και οι συνάδελφοι από τα Δημόσια Ι.Ε.Κ.!
  • Να μην βάζουμε άλλο το χέρι βαθιά στη τσέπη! Δίνουμε ένα σκασμό λεφτά σε δίδακτρα, γι’ αυτό θέλουμε:

-Συγγράμματα και όχι φωτοτυπίες, που και αυτές από τη τσέπη μας τις πληρώνουμε

-Τα απαραίτητα αναλώσιμα για κάθε ειδικότητα! Δεν είναι δυνατόν, να χρειάζεται να βάλουμε από την τσέπη μας ακόμα και εκατοντάδες ευρώ σε πάρα πολλές ειδικότητες (μάγειρες, αισθητικοί, κομμωτές, φωτογραφία και σε πάρα πολλές άλλες ειδικότητες)!

-Καθηγητές και προσωπικό που να καλύπτουν τις ανάγκες μας! Όχι να αναγκαζόμαστε σε συνδιδασκαλίες μεταξύ εξαμήνων, λες και είμαστε σε χωριό τη δεκαετία του ‘50!

  • Να σταματήσει το αίσχος των διάφορων «χαρατσιών» που προκύπτουν κάθε λίγο και λιγάκι και δεν προβλέπονται πουθενά στα συμβόλαια μας! Όπως για παράδειγμα τα χρήματα που ξαφνικά ζητούνται σε κάθε εξάμηνο ως «προεγγραφή», χωρίς να διευκρινίζεται ούτε καν αν θα αφαιρεθούν από το ποσό που έχουμε συμφωνήσει!
  • KAMIA σκέψη για αύξηση των διδάκτρων, στο όνομα της δήθεν αναβάθμισης των Ι.Ε.Κ.! Της κοροϊδίας δηλαδή της κυβέρνησης που μας βάφτισε Σχολές Ανώτατης Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στα λόγια, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για αναβάθμιση των σπουδών, των βεβαιώσεων κατάρτισης (που δεν τα λένε καν πτυχία) κ.λπ.!
  • Να σταματήσουν οι εκβιασμοί και οι πιέσεις για «για την εξόφληση δόσεων» που σφίγγουν σε όλους τη θηλιά, ειδικά σε περιόδους εξεταστικών που όλες και όλοι θέλουμε απερίσπαστοι, με ηρεμία να διαβάσουμε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: