Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

 


Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα καταδικαστεί για άλλες δύο περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος μαθητριών

Μνήμες από την υπόθεση με αρνητικό “πρωταγωνιστή” έναν Κρητικό ορθοπαιδικό τεχνικό, που εμπλέκεται σε περιπτώσεις αποπλάνησης-ασέλγειας μαθητριών, που τελέστηκαν πριν από αρκετά χρόνια στο Ηράκλειο, αναμένεται να “ξυπνήσουν” στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας στις δικαστικές αίθουσες.

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ του neakriti.gr, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσει την ερχόμενη Παρασκευή 19 Απριλίου ο ορθοπαιδικός τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται εκτός φυλακής. Η επίμαχη υπόθεση αφορά μαθήτρια που φέρεται να είχε πέσει θύμα αποπλάνησης τον Ιούλιο του 2015 μέσα στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορουμένου. 

Για την υπόθεση αυτή, ο άνδρας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα τον Φεβρουάριο του 2020 σε κάθειρξη 7 ετών για «αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη» από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για υπόθεση που είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία της Κρήτης, όταν έγινε γνωστό ότι ο τεχνικός ορθοπαιδικός παραπέμπεται να δικαστεί για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μιας μαθήτριας Α' γυμνασίου, η οποία είχε μεταβεί στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορούμενου - συνοδευόμενη από τη μητέρα της - καθώς αντιμετώπιζε θωρακική σκολίωση. 

Η δίκη επρόκειτο να λάβει χώρα πριν από περίπου ένα μήνα, ωστόσο τελικά η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί την Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. 

Έχει καταδικαστεί και για άλλη υπόθεση 

Ας σημειωθεί ότι ο ορθοπαιδικός τεχνικός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα και για άλλη υπόθεση ασέλγειας. Ο κατηγορούμενος κηρύχθηκε ένοχος τον Ιούνιο του 2022 για άλλες δύο περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος μαθητριών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Ας σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εν λόγω δίκης είχαν επικρατήσει έντονα συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές, ιδιαίτερα κατά τις καταθέσεις των δύο γυναικών που φέρονται να έπεσαν πριν από αρκετά χρόνια θύματα των ορέξεων του καταδικασθέντος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: