Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

 


Υφ. Παιδείας: Παράταση του διδακτικού έτους, δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη

“Έχουμε καθημερινή εικόνα αν έχει καλυφθεί η διδακτέα ύλη”
Δημοσίευση: 29/03/2021
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Έχουμε καθημερινή εικόνα αν έχει καλυφθεί η διδακτέα ύλη . Η ύλη έχει καλυφθεί».

Αυτό δήλωσε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης της Βουλευτού του ΚΙΝΑΛ Χ. Κεφαλίδου και τόνισε τα εξής:

Παράταση διδακτικού έτους:  Αν θα γίνει παράταση του διδακτικού έτους, δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί χρειάζεται και αφομοίωση και η δια ζώσης και η διάδραση μαθητών και μαθητριών με το εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια:   Όλοι ευχόμαστε να μην υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αλλά το υπουργείο είναι έτοιμο για όλα τα σενάρια, όπως οι ειδικοί θα τα υποδείξουν.

Σχεδιασμός του υπουργείου  Παιδείας

  • Εκτός από την ολοκλήρωση των διορισμών χιλίων σαράντα μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στο πλαίσιο των προκηρύξεων 1ΕΑ/2019 και 2ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ, εκ των οποίων τα εκατόν τριάντα τέσσερα μέλη αφορούσαν σε κλάδο ΠΕ23 Ψυχολόγων σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής, επιπλέον για το σχολικό έτος 2020-2021 προσελήφθησαν χίλιοι επτακόσιοι πενήντα επτά Αναπληρωτές - Μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων για το σύνολο των προγραμμάτων και μπορούν να απασχοληθούν σε όλη την επικράτεια για τη στελέχωση των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΕΔΕΑΥ για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, για τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και για τα ΕΠΑΛ.
  • Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τις περισσότερες προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε σχέση με τα προηγούμενα σχολικά έτη.
  • Για το νέο σχολικό έτος 2020-2021, σε συνέχεια των ανωτέρω διορισμών, το Υπουργείο, επιδιώκοντας τη στελέχωση των σχολικών μονάδων και των δομών Ειδικής Αγωγής για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών του μαθητικού πληθυσμού, πραγματοποίησε μέχρι σήμερα έξι χιλιάδες οκτακόσιες εννέα προσλήψεις Αναπληρωτών - Μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενισχύθηκε με Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό που συνεισφέρει στην επίλυση των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία για την ψυχοκοινωνική στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τη διευκόλυνση στην προσαρμογή στις νέες συνθήκες.
  • Καθορίστηκαν ομάδες σχολικών μονάδων όπου για το έτος 2020-2021 ασκούνται καθήκοντα από μέλη του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού του κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων και ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών που κατανεμήθηκαν σύμφωνα με τις προτάσεις των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης.
  • Επιπλέον στα επαγγελματικά λύκεια συστήθηκε και συγκροτήθηκε ομάδα εποπτών ψυχολόγων του συλλόγου των Ελλήνων ψυχολόγων για την υποστήριξη του έργου των ψυχολόγων ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού κλάδου ΠΕ23 και ανακοινώθηκαν στις 28/01/2021 επιμορφωτικά σεμινάρια για τους νεοπροσληφθέντες ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς με θέμα: «Επιστροφή στο σχολείο και ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας στην περίοδο της πανδημίας covid19». Και ο στόχος είναι η επιμόρφωσή του σε ζητήματα ψυχοσυναισθηματικής και κοινωνικής υποστήριξης λόγω των συνθηκών που προκλήθηκαν από την πανδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: