Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ιωάννινα - Προσφυγόπουλα στα σχολεία! - Ενημέρωση

από No Pasaran  20/01/2017 11:09 μμ.
Υποδοχή προσφυγόπουλων σε σχολεία στα Γιάννενα

post image


Την Πέμπτη 19/1 ξεκίνησαν τα μαθήματα για τα παιδιά προσφύγων και μεταναστών που μένουν στα Γιάννενα. Συγκεκριμένα, πλέον φοιτούν τα 60-70 παιδιά που διαμένουν σε ξενοδοχεία της πόλης στο 3ο δημοτικό σχολείο, στο 9ο δημοτικό σχολείο και στο 2ο γυμνάσιο.
Τόσο στο 3ο όσο και στο 9ο δημοτικό σχολείο δεν έλειψαν το προηγούμενο διάστημα οι ρατσιστικές κορώνες και οι απόπειρες τραμπουκισμού αλληλέγγυων από μερίδα γονέων. Με συστηματική παρουσία παρεμβήκαμε στους κατοίκους και τους γονείς των περιοχών γύρω από αυτά τα σχολεία με μοιράσματα κειμένων και αφισοκολλήσεις.
Δε θα μπορούσαμε να λείπουμε από την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών τόσο για να τα υποδεχτούμε και να τους δείξουμε την αλληλεγγύη μας, όσο και να προλάβουμε τυχόν ρατσιστικούς παροξυσμούς και να αποτρέψουμε εικόνες ντροπής που έλαβαν χώρα σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Έτσι λοιπόν, αντιρατσιστές και αντιρατσίστριες από την πόλη των Ιωαννίνων υποδεχτήκαμε τα προσφυγόπουλα στα δυο δημοτικά σχολεία με οργανωμένη παρουσία από την ΚΕΕΡΦΑ και την αντιφασιστική συνέλευση No Pasaran. Οι ρατσιστές και οι φασίστες ήταν εξαφανισμένοι και για άλλη μια φορά αντιλήφθηκαν ποια είναι η θέση τους, στις τρύπες τους.
Ο αντιρατσιστικός αγώνας δεν τελειώνει όμως εδώ. Παράλληλα με την απομόνωση των ρατσιστών δίνουμε και τη μάχη για πλήρη ένταξη των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στη δημόσια εκπαίδευση, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, με συνθήκες συνεκπαίδευσης.
Απέναντι στη βαρβαρότητα του κρατικού απαρτχάιντ και του κανιβαλισμού των ρατσιστών θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου, θα συνεχίσουμε να προτάσσουμε την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη.

Αντιφασιστική Συνέλευση
No Pasaran



Δεν υπάρχουν σχόλια: