Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Σημαντική επιτυχία είχε το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Αθήνας στις εισαγωγικές για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Είκοσι από τους τριάντα σπουδαστές του, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι, πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Τους επιτυχόντες συνεχάρη ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ενώ παρότρυνε και εκείνους που δεν τα κατάφεραν να συνεχίσουν την προσπάθεια. Επίσης ευχαρίστησε θερμά τους εκατοντάδες εθελοντές καθηγητές, που αγκάλιασαν τον καινοτόμο αυτό θεσμό του Δήμου Αθηναίων. Ήδη, από πλευράς Δήμου, έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και φέτος.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων φιλοξενείται στο 8ο Γυμνάσιο -Λύκειο Αθηνών, Νικοπόλεως 33, στην πλατεία Κολιάτσου.
Ο Δήμος απευθύνει έκκληση σε εκπαιδευτικούς, εν ενεργεία ή ανέργους ή συνταξιούχους, να στηρίξουν το θεσμό και «τους μαθητές οι οποίοι -παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν- κυνηγούν το όνειρο για την πρόσβασή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», τόνισε η αρμόδια αντιδήμαρχος,  Μαρία Ηλιοπούλου.
newsbeast


Ο Διογένης Τιμιανίδης κοινοποίησε τη δημοσίευση του χρήστηΣχολική Αγωγή.
1 ώρα
Η εκπαιδευση βοηθάει τα παιδιά σε περιόδους συγκρούσεων και κρίσεων να ανακάμπτουν απο τις φοβερές δυσχέρειες που προκαλούν οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Τα παιδιά βρίσκονται στο επίκεντρο των παγκόσμιων κρίσεων των ημερών μας. Περίπου 250 εκατομμύρια παιδιά επηρεάζονται από τις συγκρούσεις και…
SOCIALPOLICY.GR


Γιώργος Χρόνης Εκπαιδευτικός Π.Ε.
Και ειδικά στο σχολείο που ετοίμασαν ο Φίλης και η < αριστερή > συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γράφοντας στα παλιά τους υποδήματα τις δεσμεύσεις τους για την εκπαίδευση.
Δε θέλω να πάω στο σχολείο των μνημονίων και των περικοπών.
Στο σχολείο όπου τα μέτρα για εξοικονόμηση χρημάτων βαφτίζονται εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και απογυμνασιοποίηση.
Στο σχολείο όπου φέτος χιλιάδες αναπληρωτές συνάδελφοί μου δε θα περάσουν την πόρτα του σχολείου. Φρόντισαν για αυτό οι συνεχιστές της μνημονιακής πολιτικής.
Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016


Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που έχουν ανάγκη

Σε δύο σημεία στο δήμο Αθηναίων


ΕΛΛΑΔΑ
7:58
29/08/2016
Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που έχουν ανάγκη



Λίγο πριν το κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς  χτυπήσει στα σχολεία της Αθήνας, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων υπενθυμίζει ότι 5.000 παιδιά, οι οικογένειες των οποίων ενισχύονται από τις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων, χρειάζονται σχολικά είδη.
Στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης), με τηλέφωνο επικοινωνίας 15422, καθώς και στις εγκαταστάσεις του ΚΥΑΔΑ (Πειραιώς 35 και Σοφοκλέους) συγκεντρώνονται σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια, γόμες, μπλοκ ζωγραφικής, ξυλομπογιές, μαρκαδόροι και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί ένα παιδί που πηγαίνει σχολείο.
newsbeast

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016


Στο εργαστήριό του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας γίνονται πολλά θαυμαστά, για τα ελληνικά δεδομένα, πράγματα. Από τρόφιμα που παράγονται από απόβλητα των τυροκομείων μέχρι μετρήσεις για τις θρεπτικές ουσίες μεταποιημένων τροφίμων. Ο καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών - Τοξικολογίας μιλάει για νέες καινοτομίες της ομάδας του, τη σχέση τροφής και υγείας και την ανάγκη εκπαίδευσης των καταναλωτών.
Στο εργαστήριό του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας γίνονται πολλά θαυμαστά, για τα ελληνικά δεδομένα, πράγματα. Από τρόφιμα που παράγονται από απόβλητα των…
KATHIMERINI.GR

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016


«Το παιδί εξαρτάται από τους γονείς του, καθρεφτίζεται στο βλέμμα τους, βλέπει τον εαυτό του μέσα απ’ τα δικά τους μάτια. Το παιδί δεν έχει ανάγκη από τέλειους γονείς, έχει ανάγκη από γονείς που το αγαπούν και κυρίως το αποδέχονται άνευ όρων και όχι άνευ ορίων.
Δε φτάνει μόνο η αγάπη, χρειάζεται και η αποδοχή. Ένα παιδί, που δεν το αποδέχθηκαν, τρέχει για μια ζωή προκειμένου να φτάσει κάπου. Έχει ανάγκη από γονείς που αποδέχονται ότι το παιδί τους δεν είναι τέλειο, ότι δεν είναι ίσως αυτό που ονειρεύτηκαν..»
Κατερίνα Κοντογιαννάτου, Ψυχολόγος ΑΠΘ
«Είναι εύκολο να γίνεις γονιός, αλλά είναι δύσκολο να είσαι γονιός». Σ’ αυτή τη φράση ο Βίλχελμ Μπους εσωκλείει σύντομα και περιεκτικά τη δυσκολία – κ...
O-KLOOUN.COM

Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αθηνών για το σχολικό έτος 2016- 17

Δημοσίευση: 26/08/2016
Σχολείο
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Περίοδος υποβολής των αιτήσεων των υποψήφιων μαθητών, ορίζεται το διάστημα 26 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου 2016.
Στην περίπτωση που το Μουσικό Σχολείο δεν διαθέτει τα απαραίτητα για την πρωτοκόλληση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων έως την 26η Αυγούστου, παρακαλείται η ΔΔΕ Α΄ Αθήνας όπως δεχθεί και πρωτοκολλήσει τις σχετικές αιτήσεις.
Οι γονείς των υποψηφίων μαθητών των Μουσικών Σχολείων Αττικής έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν μία (1) μόνο αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους σύμφωνα με τον πίνακα 1 (Χωροταξικός χάρτης Μουσικών Σχολείων Αττικής).
Διευκρινίζεται δε ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν και οι γονείς των μαθητών που συμμετείχαν στην διαδικασία εισαγωγής των Μουσικών Σχολείων Ιλίου και Αλίμου την περίοδο Ιουνίου 2016, εφόσον το επιθυμούν ανεξαρτήτως της εισαγωγής τους ή μη σε αυτά και εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του Χωροταξικού χάρτη των Μουσικών Σχολείων Αττικής (Πίνακας 1).
Έως την 7η Σεπτεμβρίου παρακαλείται ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής όπως αποστείλει την πρόταση μελών για την Ε.Ε., σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα ως άνω 2 και 3 σχετικά.
Έως την 7η Σεπτεμβρίου παρακαλείται ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Αθηνών όπως αποστείλει την πρόταση του για τον αριθμό των τμημάτων και των εισακτέων μαθητών για την Α΄ τάξη Γυμνασίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στα ανωτέρω 2 και 3 σχετικά.
Για τη διαδικασία επιλογής μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αθηνών, ισχύουν τα οριζόμενα στο υπ` αριθμ. 73755/Δ2/09.05.2016 έγγραφο «Διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2016-2017».
Η ημερομηνία διεξαγωγής της διαδικασίας εισαγωγής των υποψηφίων στην Α΄ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Αθήνας για το σχολικό έτος 2016-2017 ορίζεται η Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 09:00 π.μ.
Όργανο αναφοράς της παραδοσιακής μουσικής ορίζεται ο ταμπουράς.

Η Lemonia Klonari κοινοποίησε τη δημοσίευση της Soula Papaioannou.
8 ώρες
Καθώς μεγαλώνει το παιδί, αρχίζει να κάνει τις δικές του επιλογές, οπότε ο γονιός συχνά χρησιμοποιεί φράσεις όπως: «Σταμάτα», «Όχι», «Μην το κάνεις αυτό». Πως…
KIDSGO.COM.CY

Συρία: 11 παιδιά σκοτώθηκαν σε μια επιδρομή με βαρέλια με εκρηκτικές ύλες (ΒΙΝΤΕΟ)
Έντεκα παιδιά και τέσσερις γυναίκες σκοτώθηκαν σήμερα σε μια αεροπορική επιδρομή κατά την οποία ερρίφθησαν βαρέλια με εκρηκτικές ύλες.
ENALLAKTIKOS.GR|ΑΠΟ HTTP://WWW.ENALLAKTIKOS.GR


Οι κύριοι κύριοι σύμβουλοι της δευτεροβάθμιας (οι οποίοι σιωπούσαν στην αύξηση ωραρίου,στις μετατάξεις,στην αξιολόγηση,στις δεύτερες και τρίτες αναθέσεις μαθημάτων) κάνουν εισήγηση στο Υπουργείο για τη διδασκαλία μαθημάτων και το νέο πρόγραμμα στην πρωτοβάθμια.Και καλά,να δεχτούμε την καλοπροαίρετη κριτική από παιδαγωγική σκοπιά (χίλια δίκια να δώσουμε),αλλά υπάρχει κάποια λογική στη φράση "μπορεί να επισύρει ακόμα και μόνιμες βλάβες στην υγεία τους και την ανάπτυξή τους";;;Κάπου χάνουμε το μέτρο.Και φυσικά είναι αναρμόδιοι μιας κι υπάρχουν σύμβουλοι της πρωτοβάθμιας να κάνουν τις όποιες προτάσεις και διορθώσεις.Η ΔΟΕ θα πάρει κάποια θέση ή θα περάσει κι αυτό στο ντούκου;

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ταν οι γονείς είναι υπερβολικά αυστηροί με το παιδί

  
Η πειθαρχία είναι απαραίτητη, αλλά μέχρι ενός σημείου. Αν τα όρια ξεπεραστούν, τότε οι γονείς δίνουν κακό παράδειγμα και δημιουργούν πάσης...
φύσεως προβλήματα στα παιδιά τους.

Η υπερβολική προσκόλληση των γονιών στην πειθαρχία, αναπόφευκτα προκαλεί φόβο στο παιδί που αναγκάζεται να υπακούσει, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι υπερβολικά σχολαστικό από μέρους τους. Το ακόμα χειρότερο είναι πως τα επόμενα χρόνια θα επιδιώκει να προκαλεί φόβο στους φίλους του για να επιβληθεί.
Ακόμα και για το πιο απλό λάθος ή παράλειψη, η τιμωρία είναι δεδομένη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη νιώθει
 το παιδί αποδεκτό από τους γονείς του και να μην μπορεί να πιστέψει στις δυνάμεις και τις δυνατότητές του ούτε ως ενήλικος.
Από τη στιγμή που οι γονείς δε δίνουν την εντύπωση ότι είναι σύμμαχοι του παιδιού, εκείνο αισθάνεται πως παλεύει μόνο του με τα προβλήματά του. Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τη συναισθηματική και ψυχική αποξένωση των γονιών με το παιδί!
Όταν ένα παιδί έχει υπερβολικά αυστηρούς γονείς, μαθαίνει να υπακούει στον ισχυρό, χωρίς να εξετάζει αν έχει δίκιο ή λογική αυτό που προσπαθεί να του επιβάλλει. Ένα μείγμα φόβου και έλλειψης κριτικής σκέψης δηλαδή!
Το παιδί μαθαίνει να είναι υπόδειγμα ευπρέπειας όταν είναι παρόντες οι γονείς του και, όταν ξεφεύγει από την προσοχή τους, δεν έχει πρόβλημα να φέρεται όπως ακριβώς νιώθει.
Ορισμένες φορές, η υπερβολική πειθαρχία συνεπάγεται έναν υπέρ του δέοντος αντιδραστικό έφηβο, ο οποίος έχει θέματα στη συνύπαρξή του με άλλους ανθρώπους.
Όπως εύκολα μπορείτε να συμπεράνετε από τα παραπάνω, η υπερβολική πειθαρχία δεν έχει θέση στην ανατροφή του παιδιού. Φροντίστε να αντιληφθείτε από νωρίς τα όρια έτσι ώστε να μεγαλώσετε ένα παιδί με συναισθηματική ισορροπία.
Πηγή