Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Αρχική >

Πρόσβαση μαθητών των ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Νοέμβριος, 2015 - 12:03 | Στην Κατηγορία: 
Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή
Ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή για την πρόσβαση των μαθητών των ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από τον Βουλευτή κ. Βλάση και προσφάτως δόθηκε απάντηση από τον υπουργό Παιδείας.
Σύμφωνα με την παρ.5 του άρθρου 58 του ν.4310/2014 η πρώτη περίοδος της παρ. 1 του άρθρου 13 του ν.4186/2013 αναδιατυπώνεται ως ακολούθως:
«Οι κάτοχοι απολυτηρίου δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών Επαγγελματικού Λυκείου, οι κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού Λυκείου, εφόσον κατέχουν και πτυχίο ειδικότητας ΕΠΑΛ, καθώς και οι κάτοχοι ισότιμου τίτλου Επαγγελματικού Λυκείου, έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ειδικές πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές Κατευθύνσεις των ΤΕΙ, σε αντίστοιχες ή συναφείς ειδικότητες του πτυχίου τους, των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, των Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, της Σχολής Αστυφυλάκων, των Σχολών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και σε ειδικό ποσοστό θέσεων του συνολικού αριθμού εισακτέων, που ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ή και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού.»
Οι ως άνω υποψήφιοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 4327/2015 στο οποίο ορίζεται η πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου, εξετάζονται σε 4 μαθήματα της Γ τάξης των ΕΠΑΛ, δυο μαθήματα Γενικής Παιδείας και δυο μαθήματα ειδικότητας.
Τέλος, σύμφωνα με την παρ.6 του άρθρου 58 του ν.4310/2014, δίνεται η δυνατότητα στους κατόχους απολυτηρίου δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών ΕΠΑΛ, καθώς και στους κατόχους ισότιμου τίτλου ΕΠΑΛ, να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις σε μεταγενέστερο έτος από αυτό της αποφοίτησής τους, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους αποφοίτους ΓΕΛ.
alfavita
2015-11-30 22:01:07
 
Φωτογραφία για Μαθητές του 2ου Λυκείου Ναυπλίου συγκεντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες
Είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσαν μαθητές του 2ου Λυκείου Ναυπλίου για τους πρόσφυγες Η ποσότητα κυρίως ρουχισμού, αλλά και τροφίμων που συγκεντρώθηκε είναι αρκετά μεγάλη και με την κίνηση αυτή οι μαθητές του 2ου Λυκείου Ναυπλίου έκαναν πράξη την ιδέα του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Επίσης οι μαθητές συγκέντρωσαν και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για τους ανθρώπους αυτούς που βρέθηκαν από την μια στιγμη στην άλλη, χωρίς τα αναγκαία για την επιβίωση τους.
Tromaktiko

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

NA ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
ΤΑΙΝΙΑ - ANIMATION του STIVE CUTTS (ΔΙΑΡΚΕΙΑ 5:57) -
..."Ο εφιάλτης της κατανάλησης, η συνεχής δημιουργία ψεύτικων αναγκών, ο εθισμός στα πάσης φύσης γκάτζετ και η αποξένωσή μας από ο,τιδήποτε φυσικό, χειροποίητο, αληθινό, μπαίνουν στο μικροσκόπιο σε αυτό το πανέξυπνο ταινιάκι του Steve Cutts.
Η τεράστια καταστροφή του περιβάλλοντος, οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας που είναι στην ουσία σκλαβιά, η υπερκατανάλωση και ο βομβαρδισμός τη...
Δείτε περισσότερα

Από την εξόρυξη των μετάλλων μέχρι την πώληση ενός κινητού τηλεφώνου στα…
HITANDRUN.GR|ΑΠΟ CONSTANTINA VOULGARIS

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Ο χρήστης Σκέψεις σοφών πρόσθεσε μια νέα φωτογραφία.

2015-11-28 22:14:07
 
Φωτογραφία για Δάσκαλος ξυλοφόρτωσε 10χρονο μαθητή για τα βρώμικα πινέλα!
Υπόθεση ξυλοδαρμού μαθητή ηλικίας 10 χρόνων από δάσκαλο στην Κύπρο, διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου και αργά το βράδυ της Παρασκευής η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 40χρονου εκπαιδευτικού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το απόγευμα της Παρασκευής ο μαθητής μετέβη στην Αστυνομική Διεύθυνση...

στο Παραλίμνι συνοδευόμενος από τον πατέρα του και κατάγγειλε ότι νωρίτερα, δάσκαλος στο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο στο Δήμο Σωτήρας, χειροδίκησε σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό έγινε όταν συμφώνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος ο καθηγητής, ο μαθητής δεν είχε καθαρίσει τα πινέλα της τέχνης και έφυγε από την τάξη.

Ο καθηγητής, συμφώνα με πληροφορίες, άρπαξε τον μαθητή δια της βίας και τον μετέφερε σε μία άλλη τάξη, όπου έκλεισε την πόρτα και τις κουρτίνες της τάξης και άρχισε να χτύπα τον μαθητή σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι.

Ο 10χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι όπου οι ιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε μώλωπες στο πρόσωπο και την πλάτη.


Η Αστυνομία έλαβε κατάθεση για το περιστατικό από τον μαθητή και αργά το βράδυ, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, συνελήφθη ο 40χρονος δάσκαλος.

Ο εκπαιδευτικός πρόκειται να καταθέσει στην Αστυνομία, δίνοντας τη δική του εκδοχή στα όσα υποστήριξε εναντίον του ο μαθητής και αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Livenews, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός χειροδικεί εναντίον μαθητή.
Πηγή Tromaktiko
Αρχική >

Διαμαρτυρία μαθητών από Κεφαλονιά και Λευκάδα στο υπουργείο Παιδείας


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Νοέμβριος, 2015 - 10:31 | Στην Κατηγορία: 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν μαθητές, γονείς και καθηγητές
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν μαθητές, γονείς και καθηγητές από τη Λευκάδα και την Κεφαλονιά έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.
Σχεδόν 50 άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο του υπουργείου και ζητούν συνάντηση με τον υπουργό, Νίκο Φίλη, για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν ακόμα οι μαθητές με τις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων στα νησιά εδώ και έναν χρόνο, από τον μεγάλο σεισμό της Κεφαλονιάς.
Ιθύνοντες του υπουργείου ζήτησαν από τους συγκεντρωμένους να επιλέξουν μία επιτροπή η οποία θα μπει στο υπουργείο, αλλά μέχρι στιγμής ζητούν να μπουν όλοι.
sxolaieas1
Πηγή: newsbeast.gr

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Ο Gregor Giannopoulos κοινοποίησε ένα σύνδεσμο.
Αν η δικαιοσύνη δεν είναι λαϊκή, καμιά δικαιοσύνη δεν θα είναι δίκαιη.
GREGORDERGRIECHE.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ GREGOR DER GRIECHE

Βόλος: Κακοποίηση σοκ 7χρονου μαθητή σε σχολείο - Είδε τα πάντα η μητέρα του!

Βόλος: Κακοποίηση σοκ 7χρονου μαθητή σε σχολείο - Είδε τα πάντα η μητέρα του!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISI
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 26.11.2015 | 13:30
Πρώτη δημοσίευση: 26.11.2015 | 12:18

Το μάθημα βρισκόταν σε εξέλιξη με την μητέρα του 7χρονου να παρακολουθεί τις κινήσεις του παιδιού της - Τα όσα έγιναν στη συνέχεια έχουν συνταράξει τους εκπαιδευτικούς...

Μαθητές έβαλαν κάτω 7χρονο και τον κλωτσούσαν στο κεφάλι εν ώρα μαθήματος. Το πρωτοφανές περιστατικό σχολικής βίας, σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι (24-11-2015) σε δημοτικό σχολείο του Βόλου και μάλιστα μπροστά στα μάτια της μητέρας του μαθητή, που είχε πάει νωρίτερα από το σχόλασμα στο σχολείο, προκειμένου να παραλάβει το παιδί της. Εκείνη την ώρα, λίγο μετά τη 13:30 το μεσημέρι, η α’ τάξη του συγκεκριμένου σχολείου, είχε μάθημα γυμναστικής. Η μητέρα προσέγγισε τα κάγκελα του προαυλίου όπου γινόταν το μάθημα. Είδε το παιδί της να ζητάει από τη δασκάλα να πάει τουαλέτα. Ενώ το παιδί κατευθυνόταν προς τις σχολικές τουαλέτες, η μητέρα παρατήρησε ότι από πίσω ακολούθησαν δύο παιδιά - συμμαθητές του γιου της...

Η μητέρα είδε το παιδί της πεσμένο στο έδαφος, με τον έναν συμμαθητή του να τον κρατάει κάτω και τον άλλο να τον κλωτσάει στα πόδια και στο κεφάλι. Αμέσως η μητέρα άρχισε να φωνάζει. Κατευθύνθηκε προς την πλευρά της δασκάλας και της ζήτησε να ανοίξει την πόρτα του σχολείου. Η δασκάλα που πιθανόν δεν αντιλήφθηκε τι γινόταν στην άλλη άκρη του σχολικού προαυλίου, της απάντησε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στο σχολείο, εν ώρα μαθήματος.
Η μητέρα δεν πτοήθηκε. Πήδηξε από τα κάγκελα του σχολείου και απομάκρυνε τα παιδιά που χτυπούσαν το γιο της. Διαπληκτίστηκε με τη δασκάλα και απομάκρυνε άρον - άρον το παιδί από το σχολείο. Με την επιστροφή στο σπίτι, ο 7χρονος μαθητής αποκάλυψε στο οικογενειακό περιβάλλον ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεφτε θύμα βίαιης συμπεριφοράς από συμμαθητές του. Ανέφερε ότι δέχεται λεκτική βία, ότι υπήρξαν φορές που παιδιά τον κλείδωσαν μέσα στις σχολικές τουαλέτες ή μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας.
Το παιδί υπέστη σοκ και χθες δεν πήγε σχολείο. Το περιστατικό όμως με μάρτυρα την ίδια τη μητέρα κινητοποίησε την οικογένειά του, που συχνά είχε αναρωτηθεί τι συμβαίνει τον τελευταίο ένα μήνα και το παιδί έχει αλλάξει συμπεριφορά: είχε γίνει πιο βίαιο, μιλούσε άσχημα, αντιδρούσε. Συνοδεία δικηγόρου, η οικογένεια του μαθητή - θύματος επισκέφθηκε χθες τη διεύθυνση του σχολείου και την ενημέρωσε για το περιστατικό, ζητώντας τη μεταγραφή του παιδιού σε άλλο σχολείο.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η σχολική σύμβουλος, που εξήγησε στο οικογενειακό περιβάλλον του μαθητή ότι η μεταγραφή σε άλλο σχολείο δεν είναι λύση. Η ίδια ανέλαβε να διερευνήσει το περιστατικό. Ενημέρωσε ότι πρόκειται να συγκαλέσει σύλλογο διδασκόντων και σύλλογο γονέων, να παρακολουθήσει συμπεριφορές και να έρθει σε επαφή με τους άλλους μαθητές, προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί και πώς θα αντιμετωπιστούν βίαιες συμπεριφορές μέσα στο σχολείο.
Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου - taxydromos.gr

Χιλιάδες τα κενά σε δημοτικά και νηπιαγωγεία


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 24 Νοέμβριος, 2015 - 12:22 | Στην Κατηγορία: 
ΤΥΠΟΣ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τελευταία βδομάδα του Νοέμβρη τα κενά παραμένουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με το υπουργείο Παιδείας να επιχειρεί να δώσει «λύση» με μετακινήσεις εκπαιδευτικών, συμπτύξεις, διάλυση των ολοήμερων σχολείων. Αποκαλυπτικά για το πώς κυλά η φετινή σχολική χρονιά είναι τα όσα είπαν παράγοντες του υπουργείου Παιδείας στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής και της Ενωσης Γονέων Δήμου Σαρωνικού. Οι παραπάνω έκαναν χτες το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, ζητώντας κάλυψη των κενών, ενώ νωρίτερα το πρωί η Ενωση Γονέων είχε προχωρήσει σε κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής.
Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, από πλευράς υπουργείου ειπώθηκε πως η πρόβλεψη είναι για 270 προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών γενικής αγωγής την επόμενη βδομάδα. Ως προς τις διαθέσιμες πιστώσεις, υπάρχουν μόνο για 524 εκπαιδευτικούς Γενικής Αγωγής, 29 Ειδικής Αγωγής, 28 μέσω ΕΣΠΑ, 45 για τα ολοήμερα νηπιαγωγεία και 449 για τάξεις υποδοχής. Δηλαδή, έγινε λόγος για 1.151 πιστώσεις, τη στιγμή που, σύμφωνα με το ίδιο το υπουργείο Παιδείας, τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μόνο είναι 4.000 και, όπως λένε οι εκπαιδευτικοί, οι πραγματικές ανάγκες ακόμα μεγαλύτερες.
Στη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ από το ΔΣ της ΔΟΕ. Μετά και από την ομολογία ουσιαστικά από πλευράς υπουργείου ότι τα σχολεία θα πορευτούν με 3.000 κενά, τόνισε πως εκπαιδευτικοί, γονείς και όλοι οι εργαζόμενοι, με δεδομένη την αντιλαϊκή θύελλα που εξαπολύεται και τα προβλήματα της Παιδείας, μόνο με αγώνες μπορούν να διεκδικήσουν την Παιδεία που έχουν ανάγκη σήμερα τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας και στη βάση αυτή πρέπει να προετοιμαστούμε για νέα γενική απεργία.
«Αποκλείουν χιλιάδες παιδιά από το ολοήμερο»
Στο μεταξύ, την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου που αποκλείει παιδιά ανέργων και οικογενειών με έναν εργαζόμενο από τα ολοήμερα ζητά η ΑΣΓΜΕ.
Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας αναφέρεται στο έγγραφο με αριθμό 183783/Δ1, όπου προβλέπεται πως «για τη φοίτηση των μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), για το σχολικό έτος 2015 - 2016 και μόνο σε όσα σχολεία δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη ολοήμερα τμήματα και έως την πλήρη κάλυψη των κενών σε διδακτικό προσωπικό,προτεραιότητα φοίτησης στα ολοήμερα τμήματα έχουν οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, οι οποίοι προσκομίζουν στη σχολική μονάδα σχετικές βεβαιώσεις εργασίας».
«Το υπουργείο τιμωρεί χιλιάδες οικογένειες για να εξοικονομήσει πόρους, πιστώσεις και εκπαιδευτικούς από τα ολοήμερα που ακόμα και σήμερα υπολειτουργούν», τονίζει η ΑΣΓΜΕ, σημειώνοντας πως «η απάντηση του οργανωμένου γονεϊκού κινήματος πρέπει να είναι άμεση, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δημόσια και δωρεάν μόρφωση για όλους. Οργανώνουμε τη δράση μας, σηκώνουμε τείχος αλληλεγγύης, παίρνουμε μέτρα προστασίας της λαϊκής οικογένειας».

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ο νεαρός της φωτογραφίας είχε την ατυχία να γεννηθεί από ανεύθυνους γονείς σε μια ανεύθυνη κοινωνία που αποθεώνει την κανονικότητα και περιθωριοποιει οτιδήποτε διαφέρει.Ο νεαρός της φωτογραφίας έχει περάσει όλη του την ζωή μέσα στο κλουβί με πράσινα καγκελα που ζωγράφισαν «κανονικά» παιδιά από το «κανονικό» σχολείο των Λεχαινών.
Στα όρια της Κοινότητας Λεχαινών, δίπλα σε μονάδα της ΔΕΗ, σκουριασμένες κούνιες σε μια εγκαταλελειμμένη παιδική χαρά χάσκουν μπροστά από το Παράρτημα ΑμεΑ, ένα σύγχρονο κολαστήριο όπου ζουν 55 παι...
LEFTERIANEWS.WORDPRESS.COM

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ilias Gerakos https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1627485537503321&set=a.1382284678690076.1073741827.100007256709870&type=3
Stelios Nikitopoulos
Πέλλα. Δημόσιες προβολές της εκπομπής Αντιδραστήριο για πρόσφυγες-μετανάστες και τις κινητοποιήσεις ενάντια στον φράχτη του Έβρου.